
«Ο Λαγός παραμένει ευρωβουλευτής ακόμη και αν φυλακιστεί» – Βόμβα Χρυσόγονου για το πρωτοπαλίκαρο του Μιχαλολιάκου
O κ. Χρυσόγονος, σχολιάζοντας τις εξελίξεις στη δίκη της Χρυσής Αυγής, τόνισε πως ο Γιάννης Λαγός, ακόμη και στην περίπτωση που φυλακιστεί, μπορεί να παραμείνει ευρωβουλευτής και να απολαμβάνει όλα τα προνόμια που συνεπάγεται η θέση αυτή
Με τα βλέμματα όλων να είναι στραμμένα στο Δικαστήριο για τις ποινές που θα ανακοινωθούν για τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, αίσθηση προκάλεσε η τοποθέτηση του καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου Κώστα Χρυσόγονου σχετικά με την τύχη του ευρωβουλευτή Γιάννη Λαγού.
Ο κ. Χρυσόγονος, σχολιάζοντας τις εξελίξεις στη δίκη της Χρυσής Αυγής, τόνισε πως ο Γιάννης Λαγός, ακόμη και στην περίπτωση που φυλακιστεί, μπορεί να παραμείνει ευρωβουλευτής και να απολαμβάνει όλα τα προνόμια που συνεπάγεται η θέση αυτή, θα μισθοδοτείται δηλαδή κανονικά.
«Για την έκπτωση από το αξίωμα χρειάζεται αμετάκλητη καταδίκη»
Παράλληλα, ο καθηγητής συμπλήρωσε πως «θα γίνει άρση ασυλίας αλλά για την έκπτωση από το αξίωμα θα πρέπει να υπάρξει αμετάκλητη καταδίκη».
Ο κ. Χρυσόγονος διευκρίνισε πως, ακόμη και αν ο καταδικασθείς στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής, Γιάννης Λαγός, συλληφθεί και φυλακιστεί, θα εξακολουθεί να έχει θεωρητικά το αξίωμά του στην Ευρωβουλή, καθώς στην πράξη δεν θα μπορεί να ασκήσει τα καθήκοντά του.
Όσον αφορά στις αλλαγές του Ποινικού Κώδικα, που ευνοούν τη μη στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων για τους καταδικασθέντες της Χρυσής Αυγής, δήλωσε πως και χωρίς τις αλλαγές, η στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων δεν θα ίσχυε άμεσα.
- Εκπαιδευτικοί: Γιατί γυρίζουν την πλάτη στο δημόσιο σχολείο – Ο αριθμός «καμπανάκι»
- Έκρηξη της ζήτησης για τα ηλεκτρικά SUV – Γιατί αποτελεί πρόβλημα για το κλίμα, την υγεία και την ισότητα
- Αποθέωση για τον Έλιοτ Άντερσον – «Μπορεί να κάνει την διαφορά για την Αγγλία στο Μουντιάλ»
- Ο Έλον Μασκ φτιάχνει το δικό του τρέιλερ της Ιλιάδας και προκαλεί το Χόλιγουντ – «Θέλετε την πλήρη ταινία;»
- Πούτιν: Η Ρωσία είναι έτοιμη για ειρηνευτική συμφωνία, αν και η Ουκρανία κάνει αμοιβαίους συμβιβασμούς
- Σουηδία – Ελλάδα: Το εξαιρετικό πλασέ του Τσιμίκα για το 1-0 της Εθνικής (vid)




