Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Μίσιγκαν : Το FBI απέτρεψε σχέδιο ανατροπής της πολιτειακής κυβέρνησης

Μίσιγκαν : Το FBI απέτρεψε σχέδιο ανατροπής της πολιτειακής κυβέρνησης

Όπως ανακοίνωσε το FBI τουλάχιστον έξι ακροδεξιοί συνωμοτούσαν για τον συγκεκριμένο σκοπό.

Το Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών (FBI) ανακοίνωσε ότι απέτρεψε σχέδιο ανατροπής της πολιτειακής κυβέρνησης του Μίσιγκαν και απαγωγής της κυβερνήτη Γκρέτσεν Ουίτμερ.

Όπως ανακοίνωσε το FBI τουλάχιστον έξι ακροδεξιοί συνωμοτούσαν για τον συγκεκριμένο σκοπό.

Η κυβερνήτης της πολιτείας βρίσκεται στο στόχαστρο πολλών σκεπτικιστών σχετικά με την πανδημία του κοροναϊού, λόγω των αυστηρών μέτρων που έλαβε για την καταπολέμηση της, τα οποία ανατράπηκαν από έναν δικαστή την περασμένη εβδομάδα.

Σύμφωνα με το FBI, οι συνωμότες θα συνεργάζονταν με κάποια ένοπλη πολιτοφυλακή, που δεν κατονομάζεται, ώστε να φέρουν σε πέρας το σχέδιο της ανατροπής.

Υπενθυμίζεται ότι τον Μάιο σημειώθηκαν απίστευτες εικόνες στο Μίσιγκαν, όπου οπλισμένοι οπαδοί του Ντόναλντ Τραμπ διαφωνούσαν με τα μέτρα περιορισμού κατά του κοροναϊού, μπήκαν οπλισμένοι στο Καπιτώλιο την ώρα της ψηφοφορίας για την παράταση του lockdown.

Δεκάδες διαδηλωτές, αρκετοί εφοδιασμένοι με τουφέκια, συγκεντρώθηκαν στην είσοδο του Καπιτωλίου, της έδρας του κοινοβουλίου του Μίσιγκαν στην πόλη Λάνσινγκ, την πρωτεύουσα. Κανένας τους δεν φόραγε μάσκα, αν και ορισμένοι είχαν μαντίλια στα πρόσωπα. Αρκετοί φώναξαν όταν μασκοφορεμένοι αστυνομικοί στάθηκαν μπροστά τους για να τους εμποδίσουν να μπουν, απαιτώντας να τους αφήσουν να περάσουν.

«Ακριβώς από πάνω μου, άνδρες με τουφέκια φωνάζουν προς εμάς», ανέφερε μέσω Twitter η Ντέινα Ποουλχάνκι, γερουσιάστρια του Μίσιγκαν, συνοδεύοντας την ανάρτηση με μια φωτογραφία στην οποία τουλάχιστον ο ένας από τους εικονιζόμενους είχε εμφανώς περασμένο με αορτήρα ένα τουφέκι στην ράχη του.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024