Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Συνεδρίασε η Επιτροπή Προστασίας Ευπαθών Ομάδων - Δειγματοληπτικοί έλεγχοι κάθε δύο εβδομάδες

Συνεδρίασε η Επιτροπή Προστασίας Ευπαθών Ομάδων – Δειγματοληπτικοί έλεγχοι κάθε δύο εβδομάδες

Ο περιορισμός των κρουσμάτων σε κλειστές Mονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων, οι συστηματικοί και τακτικοί έλεγχοι, καθώς και η αυστηρή τήρηση των πρωτοκόλλων ήταν από τα βασικά θέματα που απασχόλησαν την Επιτροπή

Συνεδρίασε σήμερα η Επιτροπή Προστασίας Ευπαθών, η οποία έχει σκοπό την προστασία από τον κοροναϊό Covid-19 των φιλοξενουμένων σε Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων και λοιπές κλειστές δομές φιλοξενίας ευπαθών ομάδων του πληθυσμού.

Ο περιορισμός των κρουσμάτων σε κλειστές Mονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων, οι συστηματικοί και τακτικοί έλεγχοι, καθώς και η αυστηρή τήρηση των πρωτοκόλλων ήταν από τα βασικά θέματα που απασχόλησαν την Επιτροπή. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας, σήμερα, ο μεγαλύτερος αριθμός ελέγχων σε δομές από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) διενεργείται σε κλειστές μονάδες που διαβιούν ηλικιωμένοι.

Συγκεκριμένα, ανάμεσα στα θέματα που συμφωνήθηκαν κατά τη συνεδρίαση ήταν:

– Η διενέργεια δειγματοληπτικών ελέγχων από τον ΕΟΔΥ σε ευάλωτες δομές κάθε δύο εβδομάδες.

– Η επικαιροποίηση του προγράμματος διενέργειας μοριακών τεστ από τον ΕΟΔΥ και ελέγχων τήρησης των πρωτοκόλλων από την Εθνική Αρχή Διαφάνειας και τη Γενική Γραμματεία Προστασίας του Καταναλωτή.

– Η διενέργεια ελέγχων τήρησης μέτρων από τις Υγειονομικές Διευθύνσεις των Περιφερειών σε μονάδες της αρμοδιότητάς τους.

– Η αυτόματη επικαιροποίηση των αποτελεσμάτων των ελέγχων από τους φορείς ελέγχων στο υπουργείο Εργασίας κάθε Δευτέρα-Τετάρτη-Παρασκευή.

Στη συνεδρίαση, της οποίας προήδρευσε η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δόμνα Μιχαηλίδου, συμμετείχαν ο γγ Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Γιώργος Σταμάτης, ο πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, Παναγιώτης Αρκουμανέας, ο αντιστράτηγος Π.Σ. ε.α γγ Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Παπαγεωργίου, ο διοικητής της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, Άγγελος Μπίνης, ο γγ Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Παναγιώτης Σταμπουλίδης και ο γγ Εσωτερικών και Οργάνωσης του υπουργείου Εσωτερικών, Μιχαήλ Σταυριανουδάκης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024