Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ρωσία: Το Κρεμλίνο καταδικάζει την απόφαση των Τουρκοκυπρίων για τα Βαρώσια

Ρωσία: Το Κρεμλίνο καταδικάζει την απόφαση των Τουρκοκυπρίων για τα Βαρώσια

Στην ανακοίνωση του ρωσικού ΥΠΕΞ επισημαίνεται ότι οι μονομερείς ενέργειες , που παραβιάζουν τις ληφθείσες κατά το παρελθόν αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, δημιουργούν πρόσθετες δυσκολίες για την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό ζήτημα

Η Ρωσία θεωρεί απαράδεκτη την απόφαση της Τουρκίας να ανοίξει το παραλιακό μέτωπο της περιοχής των Βαρωσίων που βρίσκεται στην ουδέτερη ζώνη της Κύπρου, αναφέρεται σε ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.

«Σοβαρή ανησυχία προκαλούν οι δηλώσεις περί ανοίγματος τμήματος των Βαρωσίων της περίκλειστης περιοχής της πόλης Αμμοχώστου ( Κυπριακή Δημοκρατία). Θεωρούμε απαράδεκτη την απόφαση για το άνοιγμα της έκτασης των Βαρωσίων», αναφέρεται στην ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.

Στην ανακοίνωση του ρωσικού ΥΠΕΞ επισημαίνεται ότι οι μονομερείς ενέργειες , που παραβιάζουν τις ληφθείσες κατά το παρελθόν αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, δημιουργούν πρόσθετες δυσκολίες για την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό ζήτημα. «Η Ρωσική Ομοσπονδία ως μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ παραμένει συνεπής στους τρόπους διευθέτησης που ορίζονται από τις εν λόγω αποφάσεις και είναι έτοιμη να συνδράμει στην εφαρμογή τους», αναφέρεται την ανακοίνωση.

Επίσης στην ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών επισημαίνεται ότι η ταχύτερη επανέναρξη των συνομιλιών για την τελική επίλυση του Κυπριακού ζητήματος θα επέτρεπε να δημιουργηθεί μια εποικοδομητική ατμόσφαιρα, η οποία θα συνέβαλε στην εύρεση συμβιβασμών, συμπεριλαμβανομένου του ζητήματος των Βαρωσίων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Ειρωνική ανάρτηση της Τράμπζονσπορ προς τους παίκτες της Φενέρ: «Νομίζαμε ότι είσαστε ποδοσφαιριστές…»

Η… ειρωνική απάντηση της Τραμπζονσπόρ στους παίκτες της Φενέρμπαχτσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024