Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Hλίας Παναγιώταρος: Ένοχος ο υμνητής του Αδόλφου Χίτλερ

Hλίας Παναγιώταρος: Ένοχος ο υμνητής του Αδόλφου Χίτλερ

Το προφίλ των στελεχών της Χρυσής Αυγής

Ο Ηλίας Παναγιώταρος ήταν βουλευτής της Χρυσής Αυγής από το 2012 ως το 2019.

Στην απολογία του για τη δίκη της Χρυσής Αυγής δήλωσε «Λαϊκός εθνικιστής, χριστιανός ορθόδοξος» και εντελώς άσχετος με όποια έκνομη ενέργεια έχει κάνει η Χρυσή Αυγή.

Για τη δολοφονία Φύσσα

Για τη νύχτα τη δολοφονίας του Παύλου Φύσσα είχε δώσει  δύο διαφορετικές εκδοχές:  Αρχικά κατέθεσε ότι εκείνη την ημέρα ετοίμαζαν διανομή τροφίμων. Όταν όμως λίγη ώρα αργότερα ρωτήθηκε ξανά και αφού του επισημάνθηκε ότι άλλοι κατηγορούμενοι ανέφεραν ότι εκείνη τη νύχτα θα μοιράζονταν τρικάκια για επικείμενη ομιλία του Νίκου Μιχαλολιάκου , ο Παναγιώταρος κατέθεσε πως «μπορεί να γινόταν ομιλία, δεντο ξέρω, ήξερα για διανομή μετά από κάποιες ημέρες».

Για το τι ακολούθησε στη Χρυσή Αυγή μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα ο Παναγιώταρος  κατέθεσε: «Όποιος εμπλέκονταν τον διαγράψαμε χωρίς εξηγήσεις. Μιλάμε για φόνο, όχι απλή εξύβριση. Τον Πατέλη δεν τον ξαναείδαμε. Εκείνη την ημέρα κλείσαμε τα πάντα. Τους έδιωξε όλους»

Όπως πάντως είχαν καταθέσει γείτονες του Ηλία Παναγιώταρου και του Χρήστου Παππά, οι δύο τότε βουλευτές της Χρυσής Αυγής, μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και ενώ ξεκινούσε η δικαστική διερεύνηση για τη δράση της Χρυσής Αυγής, «άδειασαν» τα σπίτια τους και μετακόμισαν.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ιδιοκτήτρια του σπιτιού που ενοικίαζε ο Ηλίας Παναγιώταρος στην περιοχή του Παπάγου, τέσσερις μόλις ημέρες μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα εγκατέλειψε το διαμέρισμά του χωρίς καμία προειδοποίηση.

O Ηλίας Παναγιώταρος στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του Ιουνίου

O Ηλίας Παναγιώταρος στη διάρκεια προεκλογικής του εκστρατείας

Ο ναζιστικός χαιρετισμός και ο Χίτλερ

Σχετικά με τον ναζιστικό χαιρετισμό ο Παναγιώταρος, που αρνήθηκε την ύπαρξη στρατιωτικής δομής στη Χρυσή Αυγή ανέφερε:  «Απαγορευόταν αυτό. Όποτε βλέπαμε κάτι τέτοιο λέγαμε «κατέβασε το χέρι κάτω».

Πάντως το 2014, σε συνέντευξή του στην τηλεοπτική εκπομπή «60 minutes» της τηλεόρασης της Αυστραλίας, σε ερώτηση της δημοσιογράφου για τον Αδόφο Χίλτερ είχε απαντήσει: «Ήταν μια μεγάλη προσωπικότητα. Σαν τον Στάλιν. Σε όλες τις χρονικές περιόδους πρέπει να υπάρχουν κάποιοι να κάνουν τη βρώμικη δουλειά» ενώ για την ομοφυλοφιλία είχε δηλώσει «Είναι ασθένεια, το ομολογούσαν οι γιατροί ως το 1997».

To 2012 σε δήλωσή του στο BBC είχε αναφέρει πως  «Η χώρα είναι σε εμφύλιο» σημειώνοντας ότι από τη μία είναι «οι Έλληνες εθνικιστές που θέλουν τη χώρα όπως ήταν παλαιότερα και από την άλλη, οι λαθρομετανάστες, οι αναρχικοί και όλοι όσοι έχουν καταστρέψει πολλές φορές την πόλη της Αθήνας».

Αργότερα ο Παναγιώταρος πήρε πίσω τα περί εμφυλίου και με ανακοίνωσή του δήλωσε: «Κανένας εμφύλιος δεν υπάρχει στην Ελλάδα. Αυτά είναι κινδυνολογίες του συστήματος για να τρομοκρατήσει τον λαό».

Μάλιστα κατηγόρησε το βρετανικό κανάλι ότι παράφρασε τα λεγόμενά του «κατά το δοκούν».

Η πολιορκία του θεάτρου «Χυτήριο»

Το 2012, ο Ηλίας Παναγιώταρος ήταν μαζί με τον Γιώργο Γερμενή και τον Χρήστο Παππά επικεφαλής συκέντρωσης 300 ατόμων που πολιόρκησαν το θέατρο Χυτήριο απαιτώντας να ακυρωθεί η θεατρική παράταση Corpus Christi.

 «Τελειώσατε»

Συγκρίνοντας τις αντιδράσεις του πλήθους που καθοδηγούσε με τις αντιδράσεις που είχε προκαλέσει κινηματογραφική ταινία για τον Μωάμεθ, δήλωσε: «Για μια υποτιθέμενη ταινία, που μάλλον έγινε στο youtube για 10 λεπτά, κάηκε όλη η γη και πριν από 10-15 ημέρες χιλιάδες μουσουλμάνοι σπάσανε όλη την Αθήνα και η αστυνομία τους κοιτούσε. Όσο υπάρχουν τέτοια βλάσφημα έργα, και δεν έχει να κάνει τίποτα με την ελευθερία του λόγου αυτό, άλλο τόσο απλοί πολίτες και η Χρυσή Αυγή θα είμαστε πάντα εδώ παρόντες…».

Το 2014 από το βήμα της Βουλής, όταν ο προεδρεύων Γιάννης Τραγάκης τον ενημέρωσε ότι είχε παρέλθει προ πολλού ο χρόνος που είχε στη διάθεσή του για την ομιλία του, ο Ηλίας Παναγιώταρος απάντησε «Τα ψωμιά σας είναι λίγα και να το καταλάβετε. Δεν θα γα@@σει ο Αντώνης Σαμαράς τη Χρυσή Αυγή. Τελειώσατε»

Sports in

Ολυμπιακός: Μια φωτόλουστη χρονιά!

Το μότο των ιθυνόντων είναι «δεν σταματάμε να ονειρευόμαστε».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024