Δίκη Χρυσής Αυγής: Αντίστροφη μέτρηση για την απόφαση του δικαστηρίου
Αύριο αναμένεται η απόφαση του δικαστηρίου για τη δίκη της Χρυσής Αυγής.
Αύριο αναμένεται η απόφαση του δικαστηρίου στη δίκη της Χρυσής Αυγής. Το δικαστήριο έχει διακόψει από αρχές Σεπτεμβρίου τις συνεδρίες, ενώ οι τρεις δικαστές έχουν συνεχείς διασκέψεις μεταξύ τους.
Έτσι, αύριο το πρωί, η πρόεδρος του δικαστηρίου, θα ανακοινώσει την απόφαση επί της ενοχής ή όχι των κατηγορουμένων.
Δηλαδή, εάν ο Νίκος Μιχαλολιάκος, η τότε κοινοβουλευτική ομάδα της Χρυσής Αυγής, και οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι είναι ένοχοι για εγκληματική οργάνωση ή όχι, αλλά και για άλλα αδικήματα που περιλαμβάνονται στην δικογραφία, όπως η ανθρωποκτονία του Παύλου Φύσσα.
Εάν είναι αθωωτική η απόφαση, σε 1-2 μέρες θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία.
Σε περίπτωση καταδικαστικής απόφασης, θα χρειαστούν τέσσερις με πέντε συνεδριάσεις, οι οποίες μπορούν να είναι και συνεχείς.
Και αυτό, γιατί από τους 68 κατηγορούμενους, οι 65 αντιμετωπίζουν την κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης. Όπερ, θα υπάρχουν πολλές αγορεύσεις δικηγόρων.
Η πρόεδρος του Δικαστηρίου, η κ. Λεπενιώτη, μοιάζει αποφασισμένη, να κάνει συνεχείς συνεδριάσεις εάν χρειαστεί, για να υπάρξει απόφαση.
Υπενθυμίζεται ότι η δίκη της Χρυσής Αυγής μαίνεται επί πεντέμισι χρόνια.
- Βενεζουέλα: Διεξάγω διάλογο «χωρίς φόβο» με τις ΗΠΑ, λέει η Ροδρίγκες
- Γροιλανδία: Δεν συζητήθηκε θέμα κυριαρχίας της με τον Τραμπ, δηλώνει ο Ρούτε
- ΗΠΑ: Πράσινο από το Κογκρέσο στο νομοσχέδιο για τον ρόλο της Αν. Μεσογείου στον διάδρομο IMEC
- Γροιλανδία: «Ψεύδεται» – Με δυσπιστία αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι τη δήλωση Τραμπ για «πλαίσιο συμφωνίας»
- Βουλή: Με ψήφους της ΝΔ έγινε δεκτή η πρόταση Μητσοτάκη για τον πρωτογενή τομέα
- Ιράν: Ο Τραμπ προειδοποιεί ξανά την Τεχεράνη «να σταματήσει με τα πυρηνικά»