Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γκουτέρες: «Σκάνδαλο» η παραβίαση του εμπάργκο όπλων στη Λιβύη

Γκουτέρες: «Σκάνδαλο» η παραβίαση του εμπάργκο όπλων στη Λιβύη

Μιλώντας σε συνάντηση με θέμα την παρακολούθηση των όσων συμφωνήθηκαν στη διάσκεψη του Βερολίνου τον Ιανουάριο για την εμπόλεμη βορειοαφρικανική χώρα, ο Γκουτέρες τόνισε πως οι δεσμεύσεις που αναλήφθηκαν σε αυτή τη διάσκεψη «πρέπει να τηρηθούν και να εφαρμοστούν»

«Σκάνδαλο» χαρακτήρισε ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, τις συνεχιζόμενες παραβιάσεις του εμπάργκο όπλων που έχει επιβάλει από το 2011 το Συμβούλιο Ασφαλείας στη Λιβύη και έκτοτε παραβιάζεται διαρκώς σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη.

Μιλώντας σε συνάντηση με θέμα την παρακολούθηση των όσων συμφωνήθηκαν στη διάσκεψη του Βερολίνου τον Ιανουάριο για την εμπόλεμη βορειοαφρικανική χώρα, ο Γκουτέρες τόνισε πως οι δεσμεύσεις που αναλήφθηκαν σε αυτή τη διάσκεψη «πρέπει να τηρηθούν και να εφαρμοστούν».

«Αυτό περιλαμβάνει την πλήρη και άνευ όρων εφαρμογή του εμπάργκο όπλων του Συμβουλίου Ασφαλείας. Οι παραβιάσεις του εμπάργκο αποτελούν σκάνδαλο και θέτουν υπό αμφισβήτηση τη βασική δέσμευση όλων των εμπλεκομένων για ειρήνη» είπε.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ πρόσθεσε ότι οι ξένες παραδόσεις όπλων και άλλη στρατιωτική υποστήριξη «πρέπει να σταματήσουν αμέσως».

Η πλούσια σε πετρέλαιο Λιβύη έχει βυθιστεί στο χάος από το 2011 μετά την εξέγερση που οδήγησε στην ανατροπή του δικτάτορα Μουάμαρ Καντάφι και από τότε έχει γίνει πεδίο μάχης αντίπαλων δυνάμεων με εμπλεκόμενες χώρες μεταξύ άλλων την Τουρκία, την Αίγυπτο, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Σε κίνδυνο οι ισπανικοί σύλλογοι και η Φούρια Ρόχα λόγω της κυβερνητικής κηδεμονίας στην ομοσπονδία

Στελέχη της UEFA θεωρούν πως η κυβερνητική κηδεμονία στην ισπανική ομοσπονδία δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από τη στιγμή που δεν υπήρξε η ίδια ανοχή και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024