Τετάρτη 17 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μητσοτάκης για ΔΕΗ : Αποτελεί υποδειγματικό success story - Γυρνά σελίδα με νέο σήμα

Μητσοτάκης για ΔΕΗ : Αποτελεί υποδειγματικό success story – Γυρνά σελίδα με νέο σήμα

«Η ΔΕΗ μετατρέπεται από μία δυσκίνητη εταιρεία με χρέη, ζημιές, αγκυλώσεις, κίνδυνο βιωσιμότητας σε μία σύγχρονη ενεργειακή δύναμη», τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του στην εκδήλωση παρουσίασης της νέας εταιρικής ταυτότητας της Επιχείρησης

Είναι μια σημαντική η σημερινή ημέρα για τη ΔΕΗ, τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης που παραβρέθηκε στην εκδήλωση για την παρουσίαση της νέας εταιρικής ταυτότητας της ΔΕΗ, με σύνθημα «Ένα με το μέλλον».

Η ΔΕΗ με νέο σήμα και αλλαγή πολιτικής γυρίζει σελίδα στην ιστορία της.

«Η ΔΕΗ από σήμερα δεν αλλάζει μόνο λογότυπο. Αλλάζει, τολμώ να πω έχει αλλάξει εδώ και 14 μήνες συνολικό προσανατολισμό, σχέδιο και λειτουργία», ανέφερε ο πρωθυπουργός, χαρακτηρίζοντας την εταιρεία ως «ένα υποδειγματικό και αθόρυβο success story».

«Μετατρέπεται από μια δυσκίνητη εταιρεία με χρέη, ζημιές, αγκυλώσεις, κίνδυνο βιωσιμότητας σε μια σύγχρονη ενεργειακή δύναμη. Ανακτά δηλαδή τον προωθητικό και κοινωνικό ρόλο για τον οποίο δημιουργήθηκε: ισχυρός βραχίονας ανάπτυξης της χώρας αλλά ταυτόχρονα στήριγμα και των νοικοκυριών και των επιχειρήσεών της» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Εκδήλωση για την παρουσίαση της νέας εταιρικής ταυτότητας της ΔΕΗ

Live | Εκδήλωση για την παρουσίαση της νέας εταιρικής ταυτότητας της ΔΕΗ.

Δημοσιεύτηκε από Kyriakos Mitsotakis στις Δευτέρα, 5 Οκτωβρίου 2020

Σώθηκε από την κατάρρευση

«Η ΔΕΗ, λοιπόν, μετατρέπεται με γοργά βήματα σε μία δυναμική, ανταγωνιστική εταιρεία με ανανεωμένο, υψηλά καταρτισμένο προσωπικό. Αλλά μία δημόσια επιχείρηση που, αυξάνοντας τον πλούτο της, αυξάνει ταυτόχρονα λόγω της στρατηγικής της σημασίας και τον εθνικό πλούτο», επεσήμανε ο κ. Μητσοτάκης υπενθυμίζοντας πως «μέσα σε 14 μήνες, η ΔΕΗ, η μεγαλύτερη ελληνική επιχείρηση, βρέθηκε από το χείλος της χρεοκοπίας στη λειτουργική κερδοφορία».

«Τα έκτακτα κυβερνητικά μέτρα, τα οποία κληθήκαμε να πάρουμε μαζί με τον Υπουργό, ουσιαστικά λίγες εβδομάδες αφότου αναλάβαμε την ευθύνη της διακυβέρνησης της χώρας, έσωσαν την εταιρία από την κατάρρευση. Αλλά και οι πρόσθετες νομοθετικές πρωτοβουλίες την απελευθέρωσαν από τα δεσμά της γραφειοκρατίας και από τα κύματα των αλλεπάλληλων προσλήψεων μονίμων υπαλλήλων.»

» Αποδείξαμε έτσι κάτι πολύ σημαντικό, ότι σε μια ανοικτή οικονομία υπάρχουν πολλοί δρόμοι για την πρόοδο. Και ότι ακόμη και υπό αντίξοες συνθήκες μπορεί να επιτευχθεί ο εταιρικός μετασχηματισμός μιας δημόσιας επιχείρησης. Θυμίζω ότι στη Δ.Ε.Η. το ελληνικό Δημόσιο εξακολουθεί να κατέχει το 51%. Μπορεί, λοιπόν, μια δημόσια επιχείρηση να εκσυγχρονιστεί και να γίνει απολύτως ανταγωνιστική, αρκεί να υπάρχει σχέδιο, αποφασιστικότητα, διαδικασίες. Και, πρώτα και πάνω απ’ όλα, οι άνθρωποι που θα υλοποιήσουν αυτό το σχέδιο», δήλωσε ο πρωθυπουργός.

Αναφερόμενος στην αναβάπτιση των ιδρυτικών στόχων της ΔΕΗ στις ανάγκες του σήμερα, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε πως αυτοί αποτυπώνονται συμβολικά και στο νέο σήμα, «στο νέο λογότυπο της ΔΕΗ, σύγχρονο, καλαίσθητο κατά την άποψή μου. Αυτός ο κύκλος, ο οποίος παραπέμπει στον ήλιο, στην αέναη κίνηση. Με τον τρόπο του αυτός ο λογότυπος περιγράφει μια επιχείρηση η οποία πρέπει να είναι σε διαρκή κίνηση. Πρέπει η εξέλιξη να είναι όπως λέει: Ένα με το Μέλλον. Γιατί το μέλλον της ΔΕΗ της ανήκει: Το μέλλον της ΔΕΗ μας ανήκει!»

Στροφή στις ΑΠΕ, νέα εμπορική πολιτική

Στην εκδήλωση, εκτός από το νέο λογότυπο που αναδεικνύει την ανανέωση στο επιχειρησιακό προφίλ της Εταιρείας με τη στροφή στις ΑΠΕ, τον ψηφιακό μετασχηματισμό της, τις επενδύσεις στα δίκτυα και στην ηλεκτροκίνηση και τον μετασχηματισμό της Εμπορικής της πολιτικής, παρουσιάστηκε ένα νέο πακέτο μέτρων οικονομικής ελάφρυνσης των πελατών της, μαζί με τα νέα ψηφιακά της προϊόντα, ενώ ανακοινώθηκε η δωρεάν τηλεφωνική εξυπηρέτηση και η διεύρυνση του ωραρίου λειτουργίας καταστημάτων της και της υπηρεσίας ηλεκτρονικού ραντεβού.

«Η ΔΕΗ ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στην μακρά πορεία της. Με έναν τρόπο όχι μόνο συμβολικό, αλλάζοντας το σήμα της, αλλά κυρίως με τρόπο ουσιαστικό: με την εξυγίανση της, με τον εκσυγχρονισμό της, με τη μετατροπή της σε μία εταιρεία που κοιτάζει μπροστά, στηρίζοντας τη μεγάλη αναπτυξιακή προσπάθεια που κάνει σήμερα η Ελλάδα», τόνισε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης.

Όπως ανέφερε και ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ, Γιώργος Στάσσης, «η ΔΕΗ ανοίγει πλέον ένα νέο κεφάλαιο στην μακρά ιστορία της. Κλείνει μια εποχή στασιμότητας και μετατρέπεται σε μια σύγχρονη ενεργειακή εταιρεία διεθνούς εμβέλειας. Αυτή την αλλαγή σηματοδοτούμε σήμερα. Και σε αυτή την πορεία θα συνεχίσουμε. Προς όφελος της χώρας, του περιβάλλοντος και των καταναλωτών».

Κωστής Χατζηδάκης: Από συστημικός κίνδυνος στις αρχές του 2019, παράδειγμα επιτυχίας σήμερα

Κανένας τομέας ίσως δεν αποτυπώνει τόσο ξεκάθαρα την αλλαγή που γίνεται κάθε μέρα πράξη όσο η ΔΕΗ, επισήμανε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης κατά την ομιλία του στην εκδήλωση για την παρουσίαση της νέας εταιρικής ταυτότητας της επιχείρησης.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Χατζηδάκης, η ΔΕΗ που το 2019 έφτασε ένα βήμα πριν από τη χρεοκοπία, σήμερα έχει εξυγιανθεί, είναι και πάλι κερδοφόρα και αποτελεί παράδειγμα επιτυχίας για την οικονομία και τη χώρα.

Επιπλέον, η επιχείρηση που συνειδητά είχε οδηγηθεί με τις δημοπρασίες ΝΟΜΕ, στη μείωση του μεριδίου της στην αγορά, προς όφελος των ανταγωνιστών της, χωρίς κανένα ουσιαστικό αντάλλαγμα, σήμερα, χωρίς ΝΟΜΕ, είναι και πάλι ανταγωνιστική, προς όφελος της εθνικής οικονομίας και των καταναλωτών.

Και ακόμη, ήταν κολλημένη στο λιγνίτη, με ελάχιστη συμμετοχή στις ΑΠΕ, και ολόκληρες περιοχές της χώρας βρίσκονταν βυθισμένες στη μόλυνση, ενώ σήμερα εισέρχεται σε μια νέα εποχή πράσινης ενέργειας και οι περιοχές αυτές, στην τροχιά της βιώσιμης οικονομικής ανάπτυξης.

«Οι συγκρίσεις είναι καταλυτικές και αντανακλούν τη μεγάλη διαφορά που γίνεται τώρα στον τόπο», ανέφερε ο κ. Χατζηδάκης.

Ο υπουργός υπενθύμισε ότι το καλοκαίρι του 2019 η ΔΕΗ ήταν ίσως το πιο επείγον οικονομικό πρόβλημα που αντιμετώπιζε η χώρα την περίοδο εκείνη, ενώ ο ορκωτός ελεγκτής είχε επισήμως μιλήσει από την άνοιξη για το πρόβλημα βιωσιμότητας που την απειλούσε.

Ο κ. Χατζηδάκης αναφέρθηκε επίσης στην απολιγνιτοποίηση και το σχέδιο δίκαιης μετάβασης της Δυτικής Μακεδονίας και της Μεγαλόπολης, αλλά και στον εκσυγχρονισμό της αγοράς ενέργειας με την εφαρμογή του νέου κοινοτικού πλαισίου του target model.

«Η ΔΕΗ ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στη μακρά πορεία της. Με τρόπο όχι μόνο συμβολικό, αλλάζοντας το σήμα της, αλλά κυρίως με τρόπο ουσιαστικό: με την εξυγίανση της, με τον εκσυγχρονισμό της, με τη μετατροπή της σε μία εταιρεία που κοιτάζει μπροστά, στηρίζοντας τη μεγάλη αναπτυξιακή προσπάθεια που κάνει σήμερα η Ελλάδα», κατέληξε ο κ. Χατζηδάκης.

Sports in

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης. Παρακολουθήστε live την εξέλιξη της αναμέτρησης Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης για τα προημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 17 Απριλίου 2024