Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός : Ανησυχία για τη «βόμβα» διασποράς στο γηροκομείο - Συνεχίζεται η ιχνηλάτηση

Κοροναϊός : Ανησυχία για τη «βόμβα» διασποράς στο γηροκομείο – Συνεχίζεται η ιχνηλάτηση

Η διασπορά του φονικού ιού σε δεκάδες ηλικιωμένους στον οίκο ευγηρίας οφείλεται σε πρώην εργαζόμενο της μονάδας

Συναγερμός έχει σημάνει στην Πολιτική Προστασία και στον ΕΟΔΥ μετά τα κρούσματα σε γηροκομεία.

Ήδη χθες καταγράφηκε και ο πρώτος νεκρός από το γηροκομείο στον Άγιο Παντελεήμονα την ώρα που μέχρι στιγμής τα κρούσματα κοροναϊού από το συγκεκριμένο γηροκομείο φθάνουν τα 47 σε αριθμό. Ο άνθρωπος που έχασε τη ζωή του ήταν ένας 79χρονος, ο οποίος νοσηλευόταν στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός».

Την ίδια στιγμή διαπιστώθηκε από τον επιτόπιο έλεγχο των επιθεωρητών- ελεγκτών της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, ότι η διασπορά του κοροναϊού σε δεκάδες ηλικιωμένους στο γηροκομείο οφείλεται σε έναν εργαζόμενο ο οποίος έχει παραιτηθεί.

Η εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών έχει διατάξει τη διενέργεια κατεπείγουσας εισαγγελικής έρευνας προκειμένου να εντοπιστούν τυχόν ποινικές ευθύνες κακουργηματικού χαρακτήρα στην περίπτωση του γηροκομείου στον Άγιο Παντελεήμονα.

Διαβάστε επίσης: Συναγερμός σε γηροκομείο στην Καρδίτσα – Τέσσερα κρούσματα

Στη χθεσινή του ενημέρωση ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς ανέφερε για το συγκεκριμένο: «θέλω να σταθώ στο ζήτημα των ευπαθών ομάδων και κυρίως των ηλικιωμένων. Τα παραδείγματα στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων, δείχνουν γιατί απαιτείται να επιδεικνύουμε διπλή προσοχή. Οι έλεγχοι είναι συχνοί. Στη συγκεκριμένη δομή έχουν γίνει δύο φορές τεστ, αλλά ο κίνδυνος είναι καθημερινός. Ήδη υπάρχει παρέμβαση του εισαγγελέα και όποιες ευθύνες θα αποδοθούν, αλλά το ζητούμενο είναι να αποφύγουμε τέτοιες καταστάσεις.

Να σας ενημερώσω σχετικά με την συγκεκριμένη μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων στον Άγιο Παντελεήμονα όπου έχουν εντοπιστεί 47 κρούσματα, 42 διαμένοντες και 5 εργαζόμενοι, ότι αυτή την στιγμή στην μονάδα παραμένουν μόνο όσοι είναι αρνητικοί καθώς όλα τα κρούσματα έχουν μεταφερθεί. Οι μεν διαμένοντες έχουν διακομιστεί σε Νοσοκομεία, οι δε εργαζόμενοι βρίσκονται και ελέγχονται σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Επιπλέον, έχει ανασταλεί η δυνατότητα εισόδου και εξόδου σε αυτό, εξαιρουμένου του προσωπικού, ενώ πραγματοποιούνται καθημερινά από ΚΟΜΥ του ΕΟΔΥ για προληπτικούς λόγους».

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024