Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Συναγερμός σε πανεπιστήμιο στη Βρετανία: 770 φοιτητές θετικοί στον κοροναϊό

Συναγερμός σε πανεπιστήμιο στη Βρετανία: 770 φοιτητές θετικοί στον κοροναϊό

Εστίες νέου κοροναϊού έχουν καταγραφεί σε σχεδόν 50 βρετανικά πανεπιστήμια τις τελευταίες εβδομάδες, υποχρεώνοντας τους φοιτητές να αυτοαπομονωθούν στις εστίες λίγες ημέρες μετά την άφιξή τους για το νέο ακαδημαϊκό έτος

Το πανεπιστήμιο Northumbria, στη βορειοανατολική Αγγλία, ανακοίνωσε σήμερα ότι βρίσκεται αντιμέτωπο με έξαρση κρουσμάτων COVID-19, με τουλάχιστον 770 φοιτητές να έχουν διαγνωστεί θετικοί στον ιό.

Εστίες νέου κοροναϊού έχουν καταγραφεί σε σχεδόν 50 βρετανικά πανεπιστήμια τις τελευταίες εβδομάδες, υποχρεώνοντας τους φοιτητές να αυτοαπομονωθούν στις εστίες λίγες ημέρες μετά την άφιξή τους για το νέο ακαδημαϊκό έτος.

«Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι γνωρίζουμε για 770 φοιτητές του πανεπιστημίου Northumbria, τα τεστ των οποίων βγήκαν θετικά στην Covid-19. Οι 78 εξ αυτών έχουν εκδηλώσει συμπτώματα», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το πανεπιστήμιο, το οποίο εδρεύει στο Νιουκάστλ, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ από το Reuters.

Όλοι οι φοιτητές που διαγνώστηκαν θετικοί έχουν αυτοαπομονωθεί, όπως και οι συγκάτοικοί τους και οι στενές επαφές τους για 14 ημέρες, σε συμφωνία με τις κυβερνητικές συστάσεις.

Σήμερα, η Βρετανία ανακοίνωσε 6.968 νέα κρούσματα κοροναϊού, ένας αριθμός υψηλότερος από τον χθεσινό απολογισμό των 6.914 κρουσμάτων, όμως χαμηλότερος από τους 7.143 που είχαν καταγραφεί την Τρίτη.

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024