Στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» μίλησε η υφυπουργός Εργασίας, Δόμνα Μιχαηλίδου για τις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων με αφορμή τα 40 θετικά κρούσματα που βρέθηκαν σε γηροκομείο στον Άγιο Παντελεήμονα.

Σύμφωνα με την κ. Μιχαηλίδου, στη συγκεκριμένη δομή έχουν γίνει συνολικά τέσσερα τεστ μέσα σε ένα μήνα, τόσο μοριακοί έλεγχοι όσο και τεστ τήρησης πρωτοκόλλων.

Είναι σαφές, όπως είπε, πως κάποιος από τους εργαζομένους δεν τήρησε τα πρωτόκολλα και μετέφερε τον ιό μέσα στη δομή. Αυτό θα ελεγχθεί από την εισαγγελία, καθώς όλα είναι καταγεγραμμένα και μπορούν να ανιχνευθούν.

Συγκριτικά με τις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης, η Ελλάδα έχει πάρει τα αυστηρότερα μέτρα, όπως υποστήριξε η κυρία Μιχαηλίδου και είπε χαρακτηριστικά: «Αν δεν είχαμε πάρει τα μέτρα που έχουμε πάρει, θα είχαμε πολύ περισσότερα κρούσματα».

«Πρέπει όλοι να τηρούν τα πρωτόκολλα», τόνισε.

Το κράτος κάνει ό,τι μπορεί κι έχει σαρώσει με τεστ όλα τα γηροκομεία. Επιπλέον, έχει συντάξει μια λίστα προτεραιοποίησης, σύμφωνα με την οποία δίνεται προτεραιότητα για τεστ και ελέγχους σε δομές που βρίσκονται σε περιοχές με αυξημένο ιικό φορτίο ή σε δομές με πολλούς εργαζομένους και φιλοξενούμενους.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr