Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Νέα «καμπανάκια» για τον κοροναϊό στην Αττική - Καθημερινός Γολγοθάς στα ΜΜΜ

Νέα «καμπανάκια» για τον κοροναϊό στην Αττική – Καθημερινός Γολγοθάς στα ΜΜΜ

Σε σταθμούς του Μετρό κάθε μέρα και χειρότερα. Εκατοντάδες επιβάτες κάθε ηλικίας συνωστίζονται στις αποβάθρες για ώρα, με πολλούς να μην έχουν καν μάσκα στο πρόσωπό τους

Σε σταθμούς και βαγόνια του Μετρό… σε στάσεις και στο εσωτερικό λεωφορείων… μέχρι την πλατεία Συντάγματος και το επεισοδιακό μαθητικό συλλαλητήριο, εικόνες από τα παλιά. Αδιαφορία για τη ραγδαία εξάπλωση του κοροναϊού και σε άλλες περιπτώσεις, αναγκαστική ταλαιπωρία.

Σε σταθμούς του Μετρό κάθε μέρα και χειρότερα. Εκατοντάδες επιβάτες κάθε ηλικίας συνωστίζονται στις αποβάθρες για ώρα, με πολλούς να μην έχουν καν μάσκα στο πρόσωπό τους.

Ανάλογες εικόνες στους διαδρόμους στον σταθμό του Συντάγματος, αλλά και μέσα στους συρμούς με ορισμένους να προσπαθούν να καθαρίσουν τις λαβές που θα πιάσουν. Οι αποστάσεις είναι αδύνατον να τηρηθούν.

Πριν από 10 μέρες οι υπεύθυνοι έκαναν λόγο για καθυστερήσεις που προκάλεσαν συνωστισμό, αλλά από τότε δεν υπάρχουν εξηγήσεις. Ο ένας κολλητά στον άλλον, όπως άλλωστε και στα περισσότερα λεωφορεία.

Για ακόμα μία μέρα, τα περισσότερα κινούνταν ασφυκτικά γεμάτα, με τα παράπονα των επιβατών για τη συχνότητα των δρομολογίων να διαδέχονται το ένα το άλλο.

Οι επιβάτες στη συντριπτική τους πλειοψηφία φορούν τις μάσκες τους, αλλά αυτό όπως μας λένε δεν τους κάνει ήσυχους.

Στους δρόμους της Αθήνας βγήκαν το πρωί και τα πρώτα 10 νέα λεωφορεία των ΚΤΕΛ.

Σταδιακά, τις επόμενες μέρες μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου, θα βγουν συνολικά 200 λεωφoρεία των ΚΤΕΛ, ώστε να ενισχυθούν οι αστικές συγκοινωνίες της πρωτεύουσας και να περιοριστεί ο συγχρωτισμός στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Οι αποστάσεις ασφαλείας πήγαν περίπατο και στο μαθητικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας, με συμμετοχή περίπου 2.000 ατόμων. Λίγο μετά τις 12.30 το μεσημέρι σημειώθηκαν και επεισόδια. Μία ομάδα περίπου 50 ατόμων έριξε πέτρες και μολότοφ στους αστυνομικούς που απάντησαν με χημικά…

Όλα αυτά την ώρα που η Αττική παραμένει στο κόκκινο με τις σκέψεις για νέα μέτρα να μονοπωλούν το ενδιαφέρον.

Με αμείωτους ρυθμούς θα συνεχιστούν τα τεστ ανίχνευσης για τον κοροναϊό από κλιμάκια του ΕΟΔΥ καθ’ όλη τη διάρκεια του φθινοπώρου και του χειμώνα σε πλατείες της Αττικής που καταγράφεται έντονο επιδημιολογικό φορτίο. Στο Ίλιον έγιναν από το πρωί μέχρι το μεσημέρι 400 τεστ εκ των οποίων δύο βγήκαν θετικά.

Δείτε το ρεπορτάζ του MEGA

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024