Σε σταθμούς και βαγόνια του Μετρό… σε στάσεις και στο εσωτερικό λεωφορείων… μέχρι την πλατεία Συντάγματος και το επεισοδιακό μαθητικό συλλαλητήριο, εικόνες από τα παλιά. Αδιαφορία για τη ραγδαία εξάπλωση του κοροναϊού και σε άλλες περιπτώσεις, αναγκαστική ταλαιπωρία.

Σε σταθμούς του Μετρό κάθε μέρα και χειρότερα. Εκατοντάδες επιβάτες κάθε ηλικίας συνωστίζονται στις αποβάθρες για ώρα, με πολλούς να μην έχουν καν μάσκα στο πρόσωπό τους.

Ανάλογες εικόνες στους διαδρόμους στον σταθμό του Συντάγματος, αλλά και μέσα στους συρμούς με ορισμένους να προσπαθούν να καθαρίσουν τις λαβές που θα πιάσουν. Οι αποστάσεις είναι αδύνατον να τηρηθούν.

Πριν από 10 μέρες οι υπεύθυνοι έκαναν λόγο για καθυστερήσεις που προκάλεσαν συνωστισμό, αλλά από τότε δεν υπάρχουν εξηγήσεις. Ο ένας κολλητά στον άλλον, όπως άλλωστε και στα περισσότερα λεωφορεία.

Για ακόμα μία μέρα, τα περισσότερα κινούνταν ασφυκτικά γεμάτα, με τα παράπονα των επιβατών για τη συχνότητα των δρομολογίων να διαδέχονται το ένα το άλλο.

Οι επιβάτες στη συντριπτική τους πλειοψηφία φορούν τις μάσκες τους, αλλά αυτό όπως μας λένε δεν τους κάνει ήσυχους.

Στους δρόμους της Αθήνας βγήκαν το πρωί και τα πρώτα 10 νέα λεωφορεία των ΚΤΕΛ.

Σταδιακά, τις επόμενες μέρες μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου, θα βγουν συνολικά 200 λεωφoρεία των ΚΤΕΛ, ώστε να ενισχυθούν οι αστικές συγκοινωνίες της πρωτεύουσας και να περιοριστεί ο συγχρωτισμός στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Οι αποστάσεις ασφαλείας πήγαν περίπατο και στο μαθητικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας, με συμμετοχή περίπου 2.000 ατόμων. Λίγο μετά τις 12.30 το μεσημέρι σημειώθηκαν και επεισόδια. Μία ομάδα περίπου 50 ατόμων έριξε πέτρες και μολότοφ στους αστυνομικούς που απάντησαν με χημικά…

Όλα αυτά την ώρα που η Αττική παραμένει στο κόκκινο με τις σκέψεις για νέα μέτρα να μονοπωλούν το ενδιαφέρον.

Με αμείωτους ρυθμούς θα συνεχιστούν τα τεστ ανίχνευσης για τον κοροναϊό από κλιμάκια του ΕΟΔΥ καθ’ όλη τη διάρκεια του φθινοπώρου και του χειμώνα σε πλατείες της Αττικής που καταγράφεται έντονο επιδημιολογικό φορτίο. Στο Ίλιον έγιναν από το πρωί μέχρι το μεσημέρι 400 τεστ εκ των οποίων δύο βγήκαν θετικά.

Δείτε το ρεπορτάζ του MEGA

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο