Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Βόμβα» από τον Πρόεδρο του ΕΟΔΥ: Κάποιοι νοσηλευτές στο γηροκομείο νοσούν εδώ και δυο εβδομάδες

«Βόμβα» από τον Πρόεδρο του ΕΟΔΥ: Κάποιοι νοσηλευτές στο γηροκομείο νοσούν εδώ και δυο εβδομάδες

Με γοργούς ρυθμούς αυξάνονται τα κρούσματα στο γηροκομείο στον Άγιο Παντελεήμονα, καθώς όπως τόνισε ο Πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας, τα κρούσματα στο γηροκομείο είναι ήδη 40 και υπάρχουν φόβοι πως θα ξεπεράσουν τα 45.

Με γοργούς ρυθμούς αυξάνονται τα κρούσματα στο γηροκομείο στον Άγιο Παντελεήμονα, καθώς όπως τόνισε ο Πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας, τα κρούσματα στο γηροκομείο είναι ήδη 40 και υπάρχουν φόβοι πως θα ξεπεράσουν τα 45.

Ο Πρόεδρος του ΕΟΔΥ αποκάλυψε μάλιστα πως όπως φαίνεται από τους πρώτους έλεγχους κάποιοι νοσηλευτές νοσούν εδώ και δυο εβδομάδες.

Σημειώνεται πως από το πρωί έχει ξεκινήσει η διαδικασία μεταφοράς των ηλικιωμένων που διαγνώστηκαν θετικοί στον νέο κοροναϊό σε νοσοκομεία αναφοράς σε όλη την Αττική.

Ειδικότερα, έχουν διακομισθεί δέκα ηλικιωμένοι στα Νοσοκομεία «Ευαγγελισμός», «Σισμανόγλειο», «Αττικόν» και «Ασκληπιείο» και συνεχίζονται οι διακομιδές άλλων 8 ηλικιωμένων.

Παράλληλα, συνεργεία του δήμου Αθηναίων πλένουν και απολυμαίνουν το οικοδομικό τετράγωνο στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα όπου βρίσκεται η δομή φροντίδας ηλικιωμένων.

Προσαλίκας: Με σοκάρει ο μεγάλος αριθμός των κρουσμάτων

Μιλώντας στην «Κοινωνία Ώρα MEGA», ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Μονάδας Φροντίδας Ηλικιωμένων, Στέλιος Προσαλίκας, σημείωσε ότι άργησε να βρεθεί το πρώτο θετικό κρούσμα στη δομή του Αγίου Παντελεήμονα.

«Άργησαν να βρουν το πρώτο θετικό κρούσμα. Γι’ αυτό τα πρωτόκολλα στην υπόλοιπη Ευρώπη έχουν πιο πυκνή περιοδικότητα ελέγχων για κοροναϊό» σημείωσε, λέγοντας πως οι εργαζόμενοι σε τέτοιες δομές θα έπρεπε να κάνουν τεστ κάθε εβδομάδα.

Σύμφωνα με τον κ. Προσαλίκα, στην εν λόγω δομή, τελευταία φορά, διενεργήθηκαν τεστ στους εργαζόμενους τον Αύγουστο. «Εάν είχαν κάνει τεστ 10-15 Σεπτεμβρίου, θα είχαν βρει περισσότερα κρούσματα» υπογράμμισε.

«Με σοκάρει ο μεγάλος αριθμός των κρουσμάτων. Δε μπορεί να είναι όλα τα κρούσματα ασυμπτωματικά. Εάν είναι, οι ευθύνες της διοίκησης είναι λιγότερες. Δεν πιστεύω όμως ότι είναι όλοι ασυμπτωματικοί» τόνισε.

Παράλληλα, έκανε λόγο για επιμερισμό ευθυνών, τόσο μεταξύ δομών και συγγενών, καθώς όπως είπε, οι δεύτεροι αναζητούν «φθηνές μονάδες» για να προσέχουν τους συγγενείς τους.

Αρκουμανέας: Μπορεί να φτάσουν και τα 40 τα κρούσματα

«Ο συγκεκριμένος χώρος είχε ελεγχθεί στα τέλη Αυγούστου και δεν είχε βρεθεί κάποιο κρούσμα. Πρέπει να δούμε τι συνέβη τον μήνα που μεσολάβησε» υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας, ο οποίος μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ σημείωσε πως τα κρούσματα μπορεί να ξεπερνούν και τα 40.

Όπως σημείωσε, σύμφωνα με τα πρώτα δείγματα των ελέγχων κάποιοι νοσηλευτές φαίνεται να νοσούν από κοροναϊό τις τελευταίες δύο εβδομάδες.

Τσιόδρας: Η Θεσσαλονίκη πήρε το μάθημά της, η Αθήνα όχι

Την Τετάρτη, επισκέφθηκαν τη Μονάδα ο πρόεδρος της επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας και λοιμωξιολογος Σωτήρης Τσιόδρας και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

«Σε αυτές τις περιπτώσεις και σε αυτές τις δομές όπου δεν υπάρχει επισκεπτήριο συνήθως η διασπορά γίνεται από εργαζόμενο. Είναι καταστάσεις που δεν θέλουμε να τις βλέπουμε αλλά δυστυχώς τις βλέπουμε. Είναι πολύ δύσκολο να έχεις διασπορά κοροναϊού σε τέτοιες δομές, σε αυτήν το 80% των φιλοξενούμενων ηλικιωμένων είναι κατακεκλιμένα άτομα οπότε αντιλαμβάνεστε σε πόσο δύσκολη κατάσταση βρίσκονται και έχουν και συνοδά νοσήματα» ανέφερε ο κ. Τσιόδρας.

Επίσης, ο επικεφαλής της επιτροπής Εμπειρογνωμόνων τόνισε πως «η Αθήνα δεν πάει καλά… Στη Θεσσαλονίκη το πήρανε το μάθημα».

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024