Σε μια πιο φυσιολογική κατάσταση βρίσκεται τα τελευταία 24ωρα η Μπαρτσελόνα, μετά το «καυτό» καλοκαίρι που πέρασε. Οι «μπλαουγκράνα» είχαν να διαχειριστούν πολλά αγωνιστικά και εξωαγωνιστικά ζητήματα, με την αποχώρηση του Λουίς Σουάρες να κάνει ακόμα πιο «κρύο» το κλίμα στα αποδυτήρια.

Ο Λιονέλ Μέσι πέταξε το «καρφί» του για τον Ζοζέπ Μαρία Μπαρτομέου, ωστόσο στις τελευταίες του δηλώσεις έριξε τους τόνους… δίνοντας το «σύνθημα» για μια δυνατή σεζόν, αναφέροντας πως είναι σημαντικό η ομάδα να είναι ενωμένη, ασχέτως τα όσα συμβαίνουν εκτός γραμμών.

Πάνω σε αυτό μίλησε ο Ρόναλντ Κούμαν, καθώς ανέφερε πως είναι πολύ σημαντικό για την ψυχολογία της ομάδας, όταν ο αρχηγός δίνει το έναυσμα για ένα restart. «Ο Μέσι είναι πάντοτε από τους πιο σοβαρούς στις προπονήσει, δουλεύει πολύ σκληρά και δίνει το 100%.

Διάβασα τα όσα είπε και είμαι πραγματικά πολύ χαρούμενος. Είναι πάρα πολύ σημαντικό για την ψυχολογία όλης της ομάδας όταν ο αρχηγός αναφέρει πως θέλει να είμαστε ενωμένοι. Ειδικά όταν αυτός είναι ο Λέο».

Ο Ολλανδός τεχνικός ρωτήθηκε και για τη μεταγραφή του Σερζίνιο Ντεστ, επιβεβαιώνοντας ουσιαστικά πως απομένουν μόνο τα τυπικά για την οριστικοποίηση. «Ο Ντεστ βρίσκεται στη Βαρκελώνη από χθες το βράδυ και θα περάσει μέσα στην ημέρα από τα ιατρικά. Ανυπομονούμε να τον έχουμε μαζί μας. Είναι ένας πολύ ταλαντούχος παίχτης».