Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Υπ. Παιδείας: Πώς θα αναπληρωθούν οι χαμένες ώρες των καταλήψεων - Μαθήματα αργίες και Σάββατα

Υπ. Παιδείας: Πώς θα αναπληρωθούν οι χαμένες ώρες των καταλήψεων – Μαθήματα αργίες και Σάββατα

Με μαθήματα τις ημέρες των σχολικών εορτών, τις αργίες και τα Σάββατα θα αναπληρωθούν οι χαμένες ώρες λόγω των καταλήψεων στα σχολεία

Μεθόδους αναπλήρωσης των ωρών που χάνονται στα σχολεία και τηλεκπαίδευση ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας.

Με μαθήματα τις ημέρες των σχολικών εορτών, τις αργίες, τα Σ;άββατα αλλά και κατά τη διάρκεια των σχολικών περιπάτων θα καλυφθούν οι χαμένες ώρες των καταλήψεων στα σχολεία, ανακοίνωσε η υπουργός Παιδείας Νίκης Κεραμέως.

Παράλληλα από αύριο, Πέμπτη, στα σχολεία υπό τελούν υπό κατάληψη θα ξεκινήσει υποχρεωτικά για όλους σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

Συγκεκριμένα  από το υπουργείο Παιδείας ανακοινώθηκε ότι:

– Όλες  οι χαμένες ώρες μαθημάτων θα καλυφθούν μέσω διδασκαλίας τις ημέρες σχολικών εορτών, αργιών,  Σαββάτων, σχολικών περιπάτων.

–  Από αύριο, στις σχολικές μονάδες που τελούν υπό κατάληψη ξεκινά υποχρεωτική για όλους σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Με ευθύνη του Διευθυντή του σχολείου, καταρτίζεται από σήμερα το πρόγραμμα της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης. Αναλυτικές οδηγίες για τη λειτουργία της σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης έχουν εκδοθεί και αποσταλεί με την έναρξη του σχολικού έτους.

Σε κατάληψη 270 σχολεία

Εντείνονται οι καταλήψεις σχολείων σε όλη την Ελλάδα.

Μόνο στην πρωτεύουσα, 270 σχολεία τελούν υπό μαθητική κατάληψη.

Μεταξύ αυτών, είναι και το 2ο Λύκειο Χαλανδρίου. Στην ίδια σχολική μονάδα συστεγάζεται και το 2ο Γυμνάσιο Χαλανδρίου το οποίο αν και δεν βρίσκεται υπό κατάληψη, δεν έχει μάθημα, λόγω του ότι η είσοδος στο κτίριο είναι φραγμένη.

Δύο γονείς – εκπρόσωποι φορέων, μίλησαν στην «Κοινωνία Ώρα MEGA» για την συγκεκριμένη κατάληψη.

Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Γονέων Μαθητών, Δημήτρη Λάμπρου, «είναι χρέος μας να αναγνωρίσουμε το δικαίωμα στους μαθητές για να αγωνίζονται. Στο συγκεκριμένο σχολείο, τα προβλήματα που υπάρχουν, που περιλαμβάνονται στα αιτήματα των μαθητών,  είναι πολύ σοβαρά».

Όπως υποστήριξε δεν έχουν σταλεί στο σχολείο μάσκες της ΚΕΔΕ και τα παιδιά κάνουν μάθημα με τις μάσκες που τους παρείχε ο δήμος και οι οικογένειές τους.

«Είμαστε υπέρ του δικαιώματος να αποφασίζουν τα παιδιά συλλογικά τον τρόπο που θα διεκδικήσουν τα αιτήματά τους» σημείωσε, λέγοντας πώς στο συγκεκριμένο σχολείο, από τους 260 μαθητές, οι 160 ψήφισαν υπέρ της κατάληψης.

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος Τύπου Ομοσπονδίας Γονέων Αττικής, Βαγγέλης Φιλέρης, έκανε λόγο για συνωστισμό μέσα στις τάξεις, ζητώντας μαζικά τεστ κοροναϊού σε εκπαιδευτικούς και παιδιά.

«Κωφεύει το υπουργείο Παιδείας στο διάλογο, απέρριψε τα αιτήματά μας στην πράξη και δεν δέχθηκε συνάντηση με την Ανώτατη Συνομοσπονδία» υπογράμμισε.

Sports in

«Τρελάθηκε» ο Μπαρτζώκας: Οι πανηγυρισμοί μετά το τέλος του Παρτίζαν – Ολυμπιακός (vid)

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ξέσπασε μετά την ανατροπή και το μεγάλο διπλό στο Βελιγράδι και πανηγύρισε έξαλλα τη νίκη του Ολυμπιακού.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024