Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Αστεράτος Ολυμπιακός στην ελίτ της Ευρώπης

Αστεράτος Ολυμπιακός στην ελίτ της Ευρώπης

Ο Ολυμπιακός εξασφάλισε την πρόκριση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, μετά το 0-0 στην Λευκωσία και θα είναι και φέτος μέλος της ελίτ του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

Ο Θρύλος της Ευρώπης είναι και φέτος στους ομίλους του Champions League! Εκεί που ανήκει. Ανάμεσα στις κορυφαίες ομάδες της Γηραιάς Ηπείρου, με στόχο να ζήσει ξανά στο Καραϊσκάκη σπουδαίες ευρωπαϊκές βραδιές.

Όπως όλα αυτά τα χρόνια. Οι Ερυθρόλευκοι του Πέδρο Μαρτίνς ήταν καλύτεροι και στο δεύτερο παιχνίδι με την Ομόνοια, κυριάρχησαν στον αγωνιστικό χώρο του ΓΣΠ και θα μπορούσαν να πάρουν ακόμα και τη νίκη.

Το 0-0 πάντως έκανε μια χαρά τη δουλειά του, με τους Πειραιώτες να επιστρέφουν στην Ελλάδα με την πρόκριση στους ομίλους της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης.

Ο Ολυμπιακός γυρίζει στην Αθήνα, με τον Πέδρο Μαρτίνς ικανοποιημένο από την εμφάνιση της ομάδας του, που ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 59% κατοχή της μπάλας, αλλά και 12 τελικές στον στόχο. Μόνο το γκολ έλειψε στους Ερυθρόλευκους, που απέδειξαν και στα δύο παιχνίδια ότι ήταν καλύτερη ομάδα από την Ομόνοια και άξιζαν την πρόκριση στους ομίλους του Champions League. Μια ακόμα σπουδαία επιτυχία για τους Πειραιώτες, που θα βρίσκονται ξανά ανάμεσα στις κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης. Μια ακόμα χρυσή σελίδα στην ιστορία του Ολυμπιακού, με τον Πέδρο Μαρτίνς και τους ποδοσφαιριστές του να ετοιμάζονται για νέα μεγάλα ευρωπαϊκά βράδια.

Χρόνος για ξεκούραση πάντως δεν υπάρχει, αφού ακολουθεί το κυριακάτικο παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννινα στην Ηπειρο, για την 4η αγωνιστική της Superleague. Εκεί που η ομάδα του Πειραιά θα

Ετσι ξεκίνησαν

Ο Πέδρο Μαρτίνς παρέταξε τον Ολυμπιακό με 4-3-3, έχοντας τον Σα μπροστά από την εστία και τους Ραφίνια, Μπα, Σεμέδο και Χολέμπας στην τετράδα της άμυνας. Στην τριάδα των χαφ ήταν οι Εμβιλά, Καμαρά και Μπουχαλάκης, με τους Ραντζέλοβιτς και Βαλμπουενά στα δύο άκρα της μεσοεπιθετικής γραμμής και τον Ελ Αραμπί στην κορυφή της επίθεσης. Από την άλλη, ο προπονητής της Ομόνοιας, Χένινγκ Μπεργκ, παρέταξε την ομάδα του με την εξής 11άδα: Φαμπιάνο, Χούμποτσαν, Λανγκ, Λούφτνερ, Λέτσιακς, Κουσουλός, Γκόμες, Τζιωνής, Παπουλής, Ντούρις, Μποτεάκ.

Μεγάλες ευκαιρίες με Ελ Αραμπί και Ραντζέλοβιτς

Η Ομόνοια προσπάθησε να μπει δυνατά και να απειλήσει τον Ολυμπιακό στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, αλλά οι Ερυθρόλευκοι ήταν αυτοί που δημιούργησαν τις πρώτες φάσεις στο παιχνίδι. Στο 3’ ο Ματιέ Βαλμπουενά βρήκε χώρο στην αριστερή πλευρά, συνέκλινε, σούταρε, αλλά ο κίπερ της κυπριακής ομάδας ήταν στη σωστή θέση και μπλόκαρε.

Δύο λεπτά αργότερα η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον Ελ Αραμπί για να ανοίξει το σκορ. Ο Ματιέ Βαλμπουενά έκανε την μπαλιά στον Μαροκινό επιθετικό, αυτός βγήκε τετ α τετ με τον Φαμπιάνο, σούταρε, αλλά ο τερματοφύλακας της Ομόνοιας είχε κλείσει τη γωνία του και απέκρουσε.

Στο 6’ ο διαιτητής αρνήθηκε πεντακάθαρο πέναλτι του Χουμποτσάν πάνω στον Ελ Αραμπί. Ο Βαλμπουενά έκανε την μπαλιά, ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί έκανε κίνηση προς την μπάλα, αλλά δεν κατάφερε να κάνει την κεφαλιά, καθώς ο κεντρικός αμυντικός των Κύπριων Τόμας Χούμποτσαν, τον τράβηξε από το… κεφάλι με το δεξί του χέρι εμποδίζοντάς τον εμφανώς να μπει στην πορεία της μπάλας και να σκοράρει από τη μικρή περιοχή.

Ο Ισπανός ρέφερι όμως δεν έδωσε την παράβαση και το παιχνίδι συνεχίστηκε. Στο 19’ ο Ολυμπιακός δημιούργησε νέα μεγάλη ευκαιρία στα καρέ του Φαμπιάνο. Μετά το κακό διώξιμο του Λανγκ, ο Καμαρά πήρε την μπάλα, την «έσπασε» στον Ραντζέλοβιτς, αυτός σούταρε με το εξωτερικό φάλτσο, αλλά η θεά Τύχη δεν ήταν με το μέρος του. Η μπάλα μετά το σουτ του Σέρβου πέρασε δίπλα το δεξί δοκάρι του Φαμπιάνο και κατέληξε άουτ.

Λίγο πριν την ολοκλήρωση του πρώτου ημιχρόνου ο Ολυμπιακός απείλησε ξανά, αυτή τη φορά με τον Χολέμπας. Ο αριστερός μπακ των Πειραιωτών προωθήθηκε, έκανε ωραία κίνηση, έκανε το συρτό σουτ, αλλά ο Φαμπιάνο μπλόκαρε. Ετσι, το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με τον φωτεινό πίνακα στο ΓΣΠ να δείχνει 0-0.

Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν το δεύτερο ημίχρονο χωρίς αλλαγές. Η Ομόνοια ήταν αυτή που απείλησε πρώτη στην επανάληψη με τον Μποτεάκ. Στο 48’ ο μεσοεπιθετικός της κυπριακής ομάδας εκτέλεσε το φάουλ που είχαν κερδίσει οι γηπεδούχοι, 25 μέτρα από την εστία του Σα, αλλά η μπάλα λίγο έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Πορτογάλου κίπερ. Στο 50’ ο Κούσουλος βρήκε χώρο, σούταρε, αλλά ο Σα έδειξε τα αντανακλαστικά του και μπλόκαρε.

Κυριάρχησε ο Ολυμπιακός, «βομβάρδισε» την εστία του Φαμπιάνο

Από εκείνο το σημείο και μετά υπήρξε επιθετικός μονόλογος του Ολυμπιακού. Στο 54’ ο Μαντι Καμαρά σούταρε, η μπάλα κόντραρε και βγήκε κόρνερ. Πέντε λεπτά αργότερα ο Μπα πήρε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι και έφυγε άουτ. Στο 61’ ο Καμαρά απείλησε ξανά τον Φαμπιάνο. Ο Αφρικανός βρήκε χώρο, σούταρε, αλλά ο κίπερ της Ομόνοιας εκτινάχθηκε στη δεξιά του πλευρά και απέκρουσε σε κόρνερ. Ένα λεπτό ο Χολέμπας δοκίμασε το πόδι του, αλλά ο Φαμπιάνο ήταν στη σωστή θέση και μπλόκαρε.

Στο 65’ ο Ολυμπιακός απείλησε ξανά, αυτή τη φορά με τον Ραντζέλοβιτς. Ο Μπουχαλάκης έκανε το σουτ, η μπάλα κόντραρε, έφτασε στον Μαροκινό, αυτός άδειασε τον αντίπαλό του και προσπάθησε να σουτάρει, η μπάλα στρώθηκε στον Σέρβο εξτρέμ, αυτός σούταρε, όμως, ο Φαμπιάνο μπλόκαρε με δεύτερη προσπάθεια. Στο 74’ ο Πέδρο Μαρτίνς προχώρησε στην πρώτη του αλλαγή, βάζοντας τον Μασούρα αντί του Ραντζέλοβιτς.

Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Ματιέ Βαλμπουενά εκτέλεσε φαλτσαριστά το φάουλ που είχαν κερδίσει οι Πειραιώτες έξω από την μεγάλη περιοχή της Ομόνοιας, ο Φαμπιάνο έπεσε στη γωνία του και απέκρουσε, ο Μασούρας πήρε το ριμπάουντ, σούταρε, αλλά αστόχησε.

Στο 82’ ο Ολυμπιακός άγγιξε το 1-0 με τον Μασούρα, αλλά και πάλι ο Φαμπιάνο είχε την απάντηση. Ο Ελ Αραμπί έστρωσε με ωραίο τρόπο στον Μασούρα, αυτός σούταρε φαλτσαριστά, αλλά ο Φαμπιάνο έπεσε και απέκρουσε. Στο 87’ ο Εμβιλά σούταρε από το ύψος της μεγάλης περιοχής, η μπάλα κόντραρε στα σώματα και ο κίπερ της Ομόνοιας απέκρουσε. Ο χρόνος κυλούσε στο ΓΣΠ με τον Ολυμπιακό να μην απειλείται και να κρατάει στα χέρια του την πρόκριση. Στο 90+2’ ο Μαρτίνς έκανε δύο αλλαγές, βάζοντας τους Φορτούνη και Καφού αντί των Βαλμπουενά και Καμαρά.

Το τελευταίο σφύριγμα του Ισπανού διαιτητή βρήκε τους παίκτες του Ολυμπιακού και τον Πέδρο Μαρτίνς να πανηγυρίζουν την πρόκρισή τους στους ομίλους του Champions League.

Ομόνοια (Χ. Μπεργκ): Φαμπιάνο, Λούφτνερ, Λανγκ, Λέζιακς, Χούμποτσαν, Βίτορ Γκόμεζ, Κουσουλός, Τζιωνής (84′ Σενέ), Μποτεάκ, Παπουλής (70′ Ασάντε), Ντούρις (70′ Κακουλλής).

Ολυμπιακός (Π. Μαρτίνς): Σα, Ραφίνια, Σεμέδο, Μπα, Χολέμπας, Εμβιλά, Μπουχαλάκης, Καμαρά, Ραντζέλοβιτς (74′ Μασούρας), Βαλμπουενά, Ελ Αραμπί.

Sports in

«Το όριο είναι η πείνα» – Διαδηλώσεις και επεισόδια στην Αργεντινή ενάντια στις πολιτικές λιτότητας του Μιλέι

Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν, σύμφωνα με έναν πρώτο απολογισμό

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024