Μπουρίνι σάρωσε αργά το βράδυ της Δευτέρας την Καλλονή της Λέσβου: κεραυνοί, αστραπές και θυελλώδεις άνεμοι έπληξαν το λεκανοπέδιο.

Μπουρίνι σάρωσε αργά το βράδυ της Δευτέρας την Καλλονή της Λέσβου: κεραυνοί, αστραπές και θυελλώδεις άνεμοι έπληξαν το λεκανοπέδιο.

Παρασύρθηκαν αυτοκίνητα

Προκλήθηκαν προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες έχουν παρασυρθεί και αυτοκίνητα.

Το οδικό δίκτυο γέμισε με παγίδες, καθώς σε πολλά σημεία συσσωρεύτηκαν μεγάλες ποσότητες νερού που προκάλεσαν σοβαρά προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων, ενώ το οδόστρωμα καλύφθηκε με νερά και φερτά υλικά από παρακείμενα χωράφια.


Φωτογραφία lesvospost.com

Στην Καλλονή, την Αρίσβη και στα Αριανά ξεριζώθηκαν δέντρα σε διάφορα σημεία, λόγω της έντονης βροχόπτωσης και των θυελλωδών ανέμων.

Πτώση δέντρων

Από την πτώση των δέντρων δεν υπήρξαν τραυματισμοί, αλλά σημειώθηκαν μικρής έκτασης ζημιές σε σταθμευμένα αυτοκίνητα, οικίες και στύλους της ΔΕΗ.

Για την απομάκρυνση των δέντρων επιχείρησαν δυνάμεις τις Πυροσβεστικής, αλλά και υπάλληλοι του δήμου δυτικής Λέσβου.

Το μέγεθος των ζημιών ακόμη δεν έχει γίνει γνωστό.

Σώθηκε σαν από θαύμα ο δήμαρχος

Ο δήμαρχος Δυτικής Λέσβου με διαδοχικές αναρτήσεις ενημέρωνε για την πορεία της κακοκαιρίας ενώ και ο ίδιος σαν από θαύμα, όπως δηλώνει, σώθηκε λίγο πριν πέσουν τα δένδρα στο οδόστρωμα.


Φωτογραφία lesvospost.com

«Προσπαθώντας να αποκαταστήσουμε την κυκλοφορία, σκέφτομαι την τύχη που είχα. Μόλις 100 μέτρα πριν το σημείο που έπεσαν τα δένδρα, σταμάτησα το αυτοκίνητο, αφού δεν έβλεπα μπροστά μου από το χαλάζι. Καλώς έπραξα και πάντα έτσι πρέπει να κάνουμε αν αισθανόμαστε ότι υπάρχει κίνδυνος. Λίγη καθυστέρηση, δεν πειράζει. Είχα και την «τύχη», να δω όλη την εξέλιξη των γεγονότων ζωντανά».

Βίντεο κατέγραψε απίστευτες εικόνες με τους κεραυνούς, τις αστραπές και τα μποφόρ να «βομβαρδίζουν» την Καλλονή.

Πηγή: lesvospost.com

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr