
Υπ. Προστασίας του Πολίτη: Σύντομα οι αποζημιώσεις στους δικαιούχους της Marfin
Με πρωτοβουλία του πρωθυπουργού άνοιξε ο δρόμος ώστε να καταβληθούν οι αποζημιώσεις στους δικαιούχους της Marfin, σημειώνει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.
Ανοιξε ο δρόμος για να καταβληθούν οι αποζημιώσεις στους δικαιούχους της Marfin, αφού το Δημόσιο, με πρωτοβουλία του πρωθυπουργού, παραιτήθηκε οριστικά και αμετάκλητα από την αναίρεση που αφορά την αποζημίωσή τους, όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, με αφορμή δημοσίευμα.
Αναλυτικά, η ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, αναφέρει τα εξής:
«Με αφορμή δημοσίευμα στον Τύπο για δήθεν αθέτηση των δεσμεύσεων του πρωθυπουργού περί πλήρους αποζημίωσης εκ μέρους του Δημοσίου των δικαιούχων από τον εμπρησμό της Marfin διευκρινίζεται ότι:
1.Το Δημόσιο, με πρωτοβουλία του πρωθυπουργού, παραιτήθηκε οριστικά και αμετάκλητα από την αναίρεση που αφορά την αποζημίωση των δικαιούχων της Marfin. Άρα άνοιξε ο δρόμος ώστε να καταβληθούν οι αποζημιώσεις.
2.Υπάρχει ένα νομικό ζήτημα, που αφορά στον τρόπο πληρωμής και γι’ αυτό υπεβλήθη αίτημα στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους. Είμαστε κράτος δικαίου και το Δημόσιο οφείλει να διευκρινίζει απόλυτα τη νομιμότητα των ενεργειών του.
3.Οι αποζημιώσεις εκ μέρους του Δημοσίου θα καταβληθούν πολύ σύντομα σε όλους τους δικαιούχους και εις ολόκληρον.
Ο πρωθυπουργός είχε δηλώσει πως τα παραπάνω είναι η ελάχιστη ηθική υποχρέωση της Πολιτείας απέναντι στα θύματα.
Έτσι είναι κι έτσι θα γίνει!»
Πηγή: ΑΜΠΕ
- Αλέξανδρος Αργυρίου: Ποτέ δεν πρέπει να εκλαμβάνεται ο κριτικός ως αυθεντία
- Αλέξης Τσικόπουλος: «Είδα ένα παπούτσι, πλησίασα και…» λέει ο βοσκός που εντόπισε τη σορό του γιατρού στην Κρήτη
- Έφτασε στο «T-Center» ο Ολυμπιακός
- Η Μάντσεστερ Σίτι ανακοίνωσε το τέλος εποχής: Αποχωρεί ο Πεπ Γκουαρδιόλα
- Stranger Things: Αν θέλεις να μάθεις τι συνέβη στην Eleven θα πρέπει να περιμένεις 20 χρόνια
- Βόλος: Μαζική δηλητηρίαση αδέσποτων ζώων [σκληρές εικόνες]
