Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Πάπας για πρόσφυγες: Εκτοπισμένοι σαν τον Χριστό

Πάπας για πρόσφυγες: Εκτοπισμένοι σαν τον Χριστό

Η ιδέα του προέρχονται από την εμπειρία του Ιησού Χριστού και των γονιών του οι οποίοι εκτοπίστηκαν και έζησαν ως πρόσφυγες.

Ο Πάπας Φραγκίσκος επέλεξε το «Εκτοπισμένοι σαν τον Ιησού Χριστό» ως θέμα για την 106η Παγκόσμια Ημέρα Μεταναστών και Προσφύγων (WDMR) που γιορτάζεται για την καθολική εκκλησία την τελευταία Κυριακή του Σεπτέμβρη.

Η ιδέα του προέρχονται από την εμπειρία του Ιησού Χριστού και των γονιών του οι οποίοι εκτοπίστηκαν και έζησαν ως πρόσφυγες.

Το Τμήμα Μεταναστών και Προσφύγων έχει προγραμματίσει ένα ταξίδι ξεκινώντας από το Μήνυμα του Αγίου Πατέρα που δίνει έμφαση στην πραγματική εμπειρία των εσωτερικά εκτοπισμένων ανθρώπων.

«Ο Ιησούς είναι παρών σε κάθε έναν από αυτούς, οι οποίοι αναγκάζονται, όπως και στην εποχή του Ηρώδη, να φύγουν για να σώσουν τη ζωή τους. Στα πρόσωπά τους, καλούμαστε να αναγνωρίσουμε το πρόσωπο του Χριστού».

Αυτή η αλήθεια είναι ακόμη μεγαλύτερη κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κοροναϊού. Λαμβάνοντας υπόψη τις καταστροφικές επιπτώσεις της πανδημίας, το σκεπτικό του Πάπα επικεντρώνονται σε έξι ζητήματα: να γνωρίζουν για να κατανοήσουν, να πλησιάσουμε ώστε να βοηθήσουμε, να ακούσουμε για να συμφιλιωθούμε, να μοιραστούμε και έτσι να αναπτυχθούμε, να συμμετάσχουμε ώστε να προωθήσουμε, να συνεργαστούμε ώστε να χτίσουμε.

Sports in

Η Φενέρμπαχτσε σκέφτεται να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα Τουρκίας

Η Φενέρμπαχτσε συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα, μετά τα επεισόδια στην Τραπεζούντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024