Η ιδέα του προέρχονται από την εμπειρία του Ιησού Χριστού και των γονιών του οι οποίοι εκτοπίστηκαν και έζησαν ως πρόσφυγες.

Ο Πάπας Φραγκίσκος επέλεξε το «Εκτοπισμένοι σαν τον Ιησού Χριστό» ως θέμα για την 106η Παγκόσμια Ημέρα Μεταναστών και Προσφύγων (WDMR) που γιορτάζεται για την καθολική εκκλησία την τελευταία Κυριακή του Σεπτέμβρη.

Η ιδέα του προέρχονται από την εμπειρία του Ιησού Χριστού και των γονιών του οι οποίοι εκτοπίστηκαν και έζησαν ως πρόσφυγες.

Το Τμήμα Μεταναστών και Προσφύγων έχει προγραμματίσει ένα ταξίδι ξεκινώντας από το Μήνυμα του Αγίου Πατέρα που δίνει έμφαση στην πραγματική εμπειρία των εσωτερικά εκτοπισμένων ανθρώπων.

«Ο Ιησούς είναι παρών σε κάθε έναν από αυτούς, οι οποίοι αναγκάζονται, όπως και στην εποχή του Ηρώδη, να φύγουν για να σώσουν τη ζωή τους. Στα πρόσωπά τους, καλούμαστε να αναγνωρίσουμε το πρόσωπο του Χριστού».

Αυτή η αλήθεια είναι ακόμη μεγαλύτερη κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κοροναϊού. Λαμβάνοντας υπόψη τις καταστροφικές επιπτώσεις της πανδημίας, το σκεπτικό του Πάπα επικεντρώνονται σε έξι ζητήματα: να γνωρίζουν για να κατανοήσουν, να πλησιάσουμε ώστε να βοηθήσουμε, να ακούσουμε για να συμφιλιωθούμε, να μοιραστούμε και έτσι να αναπτυχθούμε, να συμμετάσχουμε ώστε να προωθήσουμε, να συνεργαστούμε ώστε να χτίσουμε.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr