Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ποιοι θέλουν 15ήμερα lockdown εφόσον…

Ποιοι θέλουν 15ήμερα lockdown εφόσον…

Εισηγήσεις εφόσον δεν υπάρξει αποκλιμάκωση

Αν δεν ανασχεθεί το δεύτερο κύμα κοροναϊού ήδη διακεκριμένοι νοσοκομειακοί γιατροί του «Ευαγγελισμού» συζητούν την ανάγκη εφαρμογής 15ήμερων lockdowns συνοδευόμενων από 45ήμερα ανοίγματα, μέχρι να βρεθούν αποτελεσματικά εμβόλια ή φάρμακα ικανά να αντιμετωπίσουν τη νόσο.

Αυτή η εκδοχή διαδοχικών κλειδωμάτων και ανοιγμάτων έχει εφαρμοστεί και αλλού και συζητείται ευρέως στους κύκλους των νοσοκομείων που είναι επιφορτισμένα με την αντιμετώπιση του κορωνοϊού.

Οι επιτελείς του Μεγάρου Μαξίμου ωστόσο δηλώνουν ότι δεν έχει φθάσει σε αυτούς τέτοια πρόταση. Την καταθέτουμε παρά ταύτα επειδή όλα δείχνουν ότι η πανδημία είναι μπροστά μας και τίποτε δεν δηλώνει πως θα έχουμε διαθέσιμα εμβόλια ή φάρμακα πριν από την άνοιξη του 2021. Ιατρικές πηγές επιπλέον μας διευκρινίζουν ότι ένα δεύτερο lockdown θα εξαρτηθεί από τον αριθμό των διασωληνωμένων και τον αριθμό των κρουσμάτων.

Τα μέτρα και τα σταθμά λοιπόν, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές, είναι συγκεκριμένα. Αν φθάσουμε στα 1.000 κρούσματα ημερησίως ή οι διασωληνωμένοι προσεγγίσουν τους 300, τότε πρέπει να θεωρούμε δεδομένο ένα νέο «κλείδωμα». Για να μη συμβεί, μάσκες παντού, πλύσιμο χεριών και αποστάσεις.

ΠΗΓΗ: ΒΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣ

Sports in

Οριστικό: Απορρίφθηκε το αίτημα της Φενέρμπαχτσε πριν τον Ολυμπιακό

Οριστική απόφαση για τον αγώνα Σούπερ Καπ της Φενέρμπαχτσε πριν τα ματς με τον Ολυμπιακό για το Europa Conference League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024