Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Καραμανλής: Την Πέμπτη στους δρόμους τα πρώτα λεωφορεία των ΚΤΕΛ για ενίσχυση της ΟΣΥ

Καραμανλής: Την Πέμπτη στους δρόμους τα πρώτα λεωφορεία των ΚΤΕΛ για ενίσχυση της ΟΣΥ

Τα λεωφορεία του ΚΤΕΛ θα εξυπηρετούν περιφερειακά δρομολόγια και έτσι θα απελευθερωθούν για το κέντρο τα λεωφορεία της ΟΣΥ

Δέκα λεωφορεία των ΚΤΕΛ θα μπουν σε λειτουργία την Πέμπτη για να ενισχύσουν τις αστικές συγκοινωνίες, όπως δήλωσε ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών Κώστας Καραμανλής, ενώ αναμένεται να φτάσουν τα 200 έως το τέλος Οκτωβρίου.

«Πάνω από 10 χρόνια είχαν να αγοραστούν λεωφορεία και τρόλεϊ. Θα γίνουν 655 προσλήψεις σε ΣΤΑΣΥ και ΟΣΥ, οι ελλείψεις είναι πολύ μεγάλες» ανέφερε ο κ. Καραμανλής.

Ο ίδιος εξήγησε ότι τα λεωφορεία του ΚΤΕΛ θα εξυπηρετούν περιφερειακά δρομολόγια και έτσι θα απελευθερωθούν για το κέντρο τα λεωφορεία της ΟΣΥ. «Καταφέραμε και φέραμε τα λεωφορεία των ΚΤΕΛ πιο νωρίς από τα τέλη Οκτωβρίου που ήταν αρχικά προγραμματισμένο. Την Πέμπτη θα μπουν στα δρομολόγια τα πρώτα 10 με 12 οχήματα, την άλλη εβδομάδα άλλα 40 με 50, και σταδιακά 200 λεωφορεία συνολικά μέχρι τέλη Οκτωβρίου» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Η δεύτερη φάση θα είναι τα 300 λεωφορεία, μέχρι 10 ετών, που θα αποκτηθούν μέσω leasing μέχρι τέλους χρόνου αρχές Ιανουαρίου. Για πρώτη φόρα φέρνουμε το θεσμό της εκμίσθωσης στην Ελλάδα κάτι που γίνεται σε άλλες χώρες. Το κόστος ανά χιλιόμετρο είναι 3 ευρώ στα λεωφορεία του ΟΣΥ ενώ τα ΚΤΕΛ το κάνουν με 1,41. «Τα λεωφορεία με leasing θα τα οδηγούν οι οδηγοί της ΟΣΥ. Τα ΚΤΕΛ θα είναι άλλοι 550 οδηγοί, μιλάμε για 1.200 θέσεις εργασίας» εξήγησε ο κ. Καραμανλής.

Όπως ανέφερε πέρυσι ο στόλος πέρυσι ήταν 850 λεωφορεία, και έχει αυξηθεί κατά 30% φτάνοντας τα 1.094 χωρίς αγορά νέων λεωφορείων. «Έχουμε βάλει σχεδόν 250 λεωφορεία στους δρόμους» επισήμανε.

Sports in

Αυτή είναι η ενδεκάδα της Κ19 του Ολυμπιακού στον ημιτελικό με τη Ναντ

Ποιες είναι οι επιλογές του Σωτήρη Συλαϊδόπουλου για τον σπουδαίο ημιτελικό της Κ19 του Ολυμπιακού με τη Ναντ στο Final Four του Youth League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024