Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Πράσινο» για τη δημιουργία Επιχειρηματικού Πάρκου στα Άνω Λιόσια

«Πράσινο» για τη δημιουργία Επιχειρηματικού Πάρκου στα Άνω Λιόσια

Οι δήμοι μπορούν να γίνουν πυλώνες ανάπτυξης της χώρας αρκεί οι δημοτικές αρχές εκτός από την καθημερινότητα να σκέφτονται αναπτυξιακά. Σπάνιο αλλά κάποιοι το κάνουν.

Τα επιχειρηματικά πάρκα έχουν σκοπό να υποστηρίξουν την τοπική και περιφερειακή ανάπτυξη αλλά και να λειτουργήσουν ως φορέας προστασίας του περιβάλλοντος αλλά και να βελτιώσουν τις υποδομές ανάλογα με τον τύπο του επιχειρηματικού πάρκου που θα προκριθεί ως βέλτιστη λύση. Κυρίως όμως η προαγωγή της επιχειρηματικότητας και η δημιουργία θέσεων εργασίας είναι σε πρώτο πλάνο σκοπιμότητας.

Το πράσινο φως λοιπόν για τη δημιουργία Επιχειρηματικού Πάρκου στα Άνω Λιόσια, στο χώρο που ορίζεται από τη Δυτική Περιφερειακή του Αιγάλεω, τη Λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου και τα όρια του ΒΙΟ.ΠΑ και της συνοικίας Τσουκλιδίου, πήρε από τον Υπουργό Ανάπτυξης Άδωνη Γεωργιάδη, ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς σε πρόσφατη συνάντηση που έγινε στο υπουργείο Ανάπτυξης.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Γεωργιάδης είδε πολύ θετικά  την πρόταση του Δήμου Φυλής ενώ συζητήθηκε και το –πιθανό- ενδεχόμενο η χρηματοδότηση τόσο του Πάρκου όσο και του Φορέα Διαχείρισης του να γίνει από το υπουργείο Ανάπτυξης. Το σχέδιο αναμένεται να ενταχθεί στην αναπτυξιακή στρατηγική της Κυβέρνησης. Ο δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς σκοπεύει με την δημιουργία του επιχειρηματικού αυτού βραχίονα να προσελκύσει νέες επενδύσεις που θα σημάνουν την οικονομική ανάπτυξη της περιοχής και την δημιουργία θέσεων εργασίας. Φυσικά για να προχωρήσει στο επόμενο στάδιο ο δήμαρχος θα πρέπει να έχει τη σύμφωνη γνώμη του δημοτικού του συμβουλίου, όμως κάτι τέτοιο δύσκολα θα αποτελέσει τροχοπέδη δεδομένου της ισχυρής πλειοψηφίας που έχει στο συμβούλιο ο δήμαρχος Παππούς που εκλέχθηκε από τον πρώτο γύρο.

Μιλώντας μαζί του μας επιβεβαίωσε πως οι δημότες Φυλής θα έχουν σημαντικό προβάδισμα στην απορροφητικότητα των θέσεων εργασίας που θα δημιουργηθούν κατά την υλοποίηση αλλά και λειτουργία του επιχειρηματικού πάρκου. Το γραφείο απασχόλησης του δήμου αναμένεται να έχει πολύ δουλειά όταν υλοποιηθεί το πλάνο. Ο δήμος Φυλής προσπαθεί τα τελευταία χρόνια να αλλάξει επίπεδο και μάλλον τα καταφέρνει. Θυμίζουμε πως μεταξύ άλλων ο δήμος εξασφάλισε 51 εκατομμύρια ευρώ από την ευρωπαϊκή ένωση για την αντιπλημμυρική του προστασία και όχι μόνο, με την διευθέτηση του ρέματος της Εσχατιάς. Αν κάποιος κοιτάξει θα διαπιστώσει πως ο δήμος Φυλής αξιοποιεί όποιο χρηματοδοτικό εργαλείο είναι διαθέσιμο διεκδικώντας χρήματα για διάφορα έργα τα οποία μπορεί κανείς να δει στη Διαύγεια, καταθέτοντας εμπρόθεσμα ώριμες μελέτες.

Sports in

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης στη Νιόν για τον ημιτελικό της Κ19 του Ολυμπιακού

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης, μια μέρα μετά το έπος της Πόλης βρίσκεται και στη Νιόν για να παρακολουθήσει τον σπουδαίο ημιτελικό της Κ19 με τη Ναντ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024