ΗΠΑ : Ο Τραμπ επιλέγει την Έιμι Κόνεϊ Μπάρετ για την κενή θέση στο Ανώτατο Δικαστήριο
Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε ότι ορίζει ως υποψήφια την Έιμι Κόνεϊ Μπάρετ για να καλύψει την κενή θέση της εκλιπούσας Ρουθ Μπέιντερ Γκίνσμπεργκ στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ.
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε χθες Σάββατο (μεσάνυχτα Κυριακής ώρα Ελλάδας) ότι ορίζει ως υποψήφια την Έιμι Κόνεϊ Μπάρετ για να καλύψει την κενή θέση της εκλιπούσας Ρουθ Μπέιντερ Γκίνσμπεργκ στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ.
Η τοποθέτηση νέου προέδρου μετά το θάνατο της εμβληματικής Ρουθ Μπέιντερ Γκινσμπεργκ και αν θα ψηφιστεί η υποψήφια την οποία προτείνει ο αμερικανός πρόεδρος, από το νυν σώμα της Γερουσίας ή από το νέο που θα προκύψει από τις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου, αποτελεί αντικείμενο σκληρής διαμάχης.
Θέμα μείζονος πολιτικής σημασίας
Ο Τράμπ με το θέμα του υποψηφίου ανώτατου Δικαστή αποπροσανατολίζει την κοινή γνώμη από τα προβλήματα που αντιμετωπίζει, όπως η πανδημία και η οικονομία , λένε ορισμένοι αναλυτές ενώ στον αντίποδα άλλοι θεωρούν ότι πρόκειται για θέμα που συσπειρώνει και κινητοποιεί τους Δημοκρατικούς ψηφοφόρους.
Στο πρώτο ντιμπέιτ Τραμπ-Μπάιντεν το θέμα είναι μείζονος πολιτικής σημασίας.
(με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters-AFP)
- «Άλμα» υπόσχεται πάλι ο Μητσοτάκης στην κατεστραμμένη και εγκαταλελειμμένη Θεσσαλία
- «Η αλληλεγγύη δεν εκκενώνεται» – Πορεία για τα Προσφυγικά
- Ευχάριστα νέα στην Μπαρτσελόνα: Επιστρέφει ο Γκάβι μετά από 7 μήνες!
- Γυναίκα πέρασε έξι μήνες στη φυλακή λόγω λάθους της ΑΙ
- «Markos by Night»: Απόψε στις 22.00 σε πρώτη μετάδοση στο MEGA
- Ο «χάρτης» των πληρωμών από τον e-ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ έως τις 20 Μαρτίου



