Πικραμένος αποχώρησε ο Γιάννης Μουρμούρας

Μόλις χθες, Παρασκευή, ορκίστηκε ο νέος υποδιοικητής της ΤτΕ, ο καθηγητής, Θ. Πελαγίδης, ο οποίος αντικατέστησε τον Γιάννη Μουρμούρα του οποίου έληξε η θητεία. Το ενδιαφέρον, ωστόσο, είναι ότι σύμφωνα με πληροφορίες, το περιβάλλον Μουρμούρα… μουρμουρίζει με πικρία γιατί δεν ανανεώθηκε η θητεία του.

Διαδίδεται μάλιστα ότι ο κ. Μουρμούρας θεωρεί βασικό υπεύθυνος της μη ανανέωσης της θητείας του τον πρώην πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά.

Είναι λογικό να υπάρχει πίκρα, λένε πηγές στον τραπεζικό χώρο. «Δεν είναι και λίγο να έχεις μια 6ετή θέση, σχετικώς καλοπληρωμένη, χωρίς όμως να έχεις δώσει δείγματα δουλειάς». Χρεώνουν δηλαδή οι καλά γνωρίζοντες, αδυναμία συνεννόησης του πρώην υποδιοικητή με τον διοικητή του Γ. Στουρνάρα.

Του χρεώνουν, επίσης, ότι μόλις εξασφάλισε τη θέση του υποδιοικητή πριν από έξι χρόνια, αν και στενός συνεργάτης του κ. Σαμαρά, στη συνέχεια απέκτησε φιλίες με το καραμανλικό στρατόπεδο. Φτάνουν μάλιστα στο σημείο να λένε ότι… μουρμούριζε πολλά που συνέβαιναν στην ΤτΕ, και πολλά από αυτά έφταναν στα αυτιά της πρώην κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ με την οποία οι καραμανλικοί είχαν άριστες σχέσεις.

Σε κάθε περίπτωση, ο κ. Μουρμούρας είναι εκτός ΤτΕ και οι πικρίες του μπορούν να δικαιολογηθούν αν και η θητεία του δεν βρίθει παρεμβάσεων και σημαντικών πρωτοβουλιών σε μια περίοδο ιδιαίτερα κρίσιμη για την Ελλάδα. Ειδικά όταν η χώρα κινδύνεψε να βγει από το ευρώ.

Το ενδιαφέρον εστιάζεται στην κάλυψη της άλλης θέσης υποδιοικητή, καθώς 0 Θ. Μητράκος αποχωρεί τον ερχόμενο Μάρτιο και πολλοί λένε ότι μπορεί ο αντικαταστάτης να έχει… άρωμα γυναίκας.

Απο την ορκωμοσία Πελαγίδη

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr