Θετικός στον κοροναϊό βρέθηκε μαθητής Λυκείου των Ιωαννίνων. Ενημερώθηκαν ήδη οι υπεύθυνοι του σχολείου ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία ιχνηλάτησης.

Θετικός στον κοροναϊό βρέθηκε μαθητής Λυκείου των Ιωαννίνων μετά τις αναλύσεις δειγμάτων που πραγματοποίησε το Εργαστήριο Μικροβιολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Διαδικασία ιχνηλάτησης

Η ύπαρξη κρούσματος έγινε γνωστή το απόγευμα της Παρασκευής και ήδη έχουν ενημερωθεί οι υπεύθυνοι του σχολείου ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία ιχνηλάτησης.

Στο πλαίσιο αυτής, θα παραμείνει κλειστό για το Σαββατοκύριακο το Κλειστό Γυμναστήριο της Λιμνοπούλας, όπου προπονείτο ο μαθητής.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το epiruspost.gr, η τελευταία φορά που πήγε στον χώρο του Κλειστού ήταν η περασμένη Δευτέρα.

Για προληπτικούς λόγους η Διοίκηση του ΠΕΑΚΙ αποφάσισε να αναστείλει τη λειτουργία των εγκαταστάσεων για το Σαββατοκύριακο, αναμένοντας τη Δευτέρα να δοθούν περισσότερες οδηγίες από τον ΕΟΔΥ.

Η σχολική μονάδα από την πλευρά της είναι έτοιμη να κινηθεί σύμφωνα με όσα προβλέπει το υγειονομικό πρωτόκολλο του Υπουργείου Παιδείας.

Η ανακοίνωση του ΠΕΑΚΙ

«Η Επιτροπή Διοίκησης του ΠΕΑΚΙ, ενημερώθηκε το απόγευμα της Παρασκευής για επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού σε μαθητή – αθλητή, συλλόγου που προπονείται στο Κλειστό Γυμναστήριο της Λιμνοπούλας.

Άμεσα έγιναν όλα τα προβλεπόμενα και εφαρμόστηκαν τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ και της ΓΓΑ, σύμφωνα με τις σχετικές οδηγίες.

Το Γυμναστήριο της Λιμνοπούλας θα παραμείνει κλειστό για τρεις ημέρες, όπως προβλέπεται, και θα γίνει απολύμανση και ταυτόχρονα ενημερώθηκαν όλα τα Σωματεία για να ακολουθήσουν και αυτά τις προβλεπόμενες διαδικασίες.

Η Ε.Δ. του ΠΕΑΚΙ είναι σε ετοιμότητα για ο,τιδήποτε άλλο χρειαστεί, ενώ ενημερώνει πως από την πρώτη κιόλας ημέρα επαναλειτουργίας του Κλειστού Γυμναστηρίου, εφαρμόζονται όλα τα πρωτόκολλα της Γ.Γ.Α., με καθημερινή απολύμανση των χώρων που χρησιμοποιούνται από τους αθλητές».

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr