Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
ΠΟΥ : «Πράσινο φως» στην Κίνα για τη χορήγηση του πειραματικού εμβολίου σε ανθρώπους

ΠΟΥ : «Πράσινο φως» στην Κίνα για τη χορήγηση του πειραματικού εμβολίου σε ανθρώπους

Ο ΠOY στήριξε και κατανόησε την απόφαση της Κίνας να αρχίσει να χορηγεί πειραματικά εμβόλια κατά του κοροναϊού σε ανθρώπους, αν και δεν έχει ολοκληρωθεί η τρίτη φάση των κλινικών τους δοκιμών, ανακοίνωσε σήμερα Κινέζος αξιωματούχος.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας στήριξε και κατανόησε την απόφαση της Κίνας να αρχίσει να χορηγεί πειραματικά εμβόλια κατά του κοροναϊού σε ανθρώπους, αν και δεν έχει ολοκληρωθεί η τρίτη φάση των κλινικών τους δοκιμών, ανακοίνωσε σήμερα Κινέζος αξιωματούχος.

Η Κίνα ξεκίνησε το έκτακτο αυτό πρόγραμμα χορήγησης εμβολίων τον Ιούλιο, αφού είχε ενημερώσει σχετικά τον ΠΟΥ τον Ιούνιο, δήλωσε ο Ζενγκ Ζονγκγουέι, αξιωματούχος της Εθνικής Επιτροπής Υγείας.

Γιατί προχωρά πριν ολοκληρωθούν οι κλινικές δοκιμές

Εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι σε ζωτικής σημασίας τομείς και άλλες περιορισμένες ομάδες ανθρώπων που θεωρούνταν υψηλού κινδύνου έχουν λάβει εμβόλια κατά της covid-19, αν και δεν έχει ακόμη αποδειχθεί η αποτελεσματικότητα και η ασφάλειά τους καθώς δεν έχει ολοκληρωθεί η τρίτη φάση των κλινικών δοκιμών.

“Στα τέλη Ιουνίου το Κρατικό Συμβούλιο της Κίνας ενέκρινε το πρόγραμμα έκτακτης χορήγησης εμβολίων κατά της covid-19”, σημείωσε ο Ζενγκ στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

“Μετά την έγκριση, στις 29 Ιουνίου, ενημερώσαμε τους αρμόδιους αντιπροσώπους του γραφείου του ΠΟΥ στην Κίνα, και λάβαμε τη στήριξη και την κατανόηση του ΠΟΥ”, πρόσθεσε.

Ο επικεφαλής επιστήμονας του ΠΟΥ Σουμία Σουαμινάθαν είχε δηλώσει νωρίτερα αυτό τον μήνα ότι οι εθνικές ρυθμιστικές αρχές κάθε χώρας μπορούν να εγκρίνουν τη χρήση ιατρικών προϊόντων για την αντιμετώπιση του κοροναϊού σε εσωτερικό επίπεδο λόγω της έκτακτης κατάστασης, όμως το χαρακτήρισε “προσωρινή λύση”.

Η μακροπρόθεσμη λύση βρίσκεται στην ολοκλήρωση των δοκιμών τρίτης φάσης των εμβολίων κατά του κοροναϊού, είχε τονίσει ο αξιωματούχος αυτός.

Τα πειραματικά εμβόλια

Τουλάχιστον τρία πειραματικά εμβόλια –ανάμεσά τους και δύο που έχει αναπτύξει η κρατική China National Biotech Group και ένα της Sinovac Biotech, που βρίσκονται στην τρίτη φάση των κλινικών δοκιμών– περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα έκτακτης χορήγησης που ενέκρινε το Πεκίνο.

Ένα τέταρτο πειραματικό εμβόλιο που αναπτύσσεται από την CanSino Biologics εγκρίθηκε τον Ιούνιο για χορήγηση στον στρατό της Κίνας.

Η ετήσια ικανότητα παραγωγής της Κίνας εμβολίων κατά της covid-19 αναμένεται να φτάσει τα 610 εκατομμύρια δόσεις ως το τέλος του 2020 και το 1 δισεκατομμύριο δόσεις ως το 2021, σύμφωνα με τον Ζενγκ, ο οποίος τόνισε ότι η τιμή του εμβολίου θα είναι προσιτή για τους πολίτες.

Sports in

Ο Ζέλσον στο πλάνο του Μεντιλίμπαρ

Ο έμπειρος εξτρέμ είναι παίκτης που μπορεί να κάνει τη διαφορά με μια κίνηση και ο Μεντιλίμπαρ ποντάρει πολλά πάνω του

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024