Κοροναϊός : «Καμπανάκι» Μαγιορκίνη για την Αττική – 163 κρούσματα σήμερα
Στην πορεία του κοροναϊού τόσο στην Ελλάδα, όσο και στον υπόλοιπο πλανήτη, αναφέρθηκε κατά ομιλία του στην ενημέρωση για τον κοροναϊό ο επίκουρος καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Γκίκας Μαγιορκίνης
Στην πορεία του κοροναϊού τόσο στην Ελλάδα, όσο και στον υπόλοιπο πλανήτη, αναφέρθηκε κατά ομιλία του στην ενημέρωση για τον κοροναϊό ο επίκουρος καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Γκίκας Μαγιορκίνης.
Ο κ. Μαγιορκίνης ανέφερε πως πλέον κάθε μέρα τουλάχιστον πέντε συμπολίτες μας χάνουν τις ζωές τους, ενώ η Αττική βρίσκεται στο επίκεντρο της πανδημίας, παράγοντας την πλειοψηφία των κρουσμάτων. Σε αυτό το πλαίσιο αναφέρθηκε στα 286 νέα σημερινά κρούσματα στη χώρα, ενώ τόνισε πως από αυτά, στην Αττική εντοπίστηκαν 163 νέα κρούσματα, 18 στα Τρίκαλα και 11 στην Θεσσαλονίκη.
Μάλιστα, στην πρωτεύουσα ο ΕΟΔΥ θα συνεχίσει να πραγματοποιεί καθημερινά τεστ για την ανίχνευση κοροναϊού, ενώ σήμερα έγιναν 600 rapid test σε Κυψέλη και Πλατεία Βάθης και μέχρι τις 16:00, τα έξι βρέθηκαν θετικά και αφορούν τέσσερις Έλληνες και δύο αλλοδαποί.
Σύμφωνα με τον ίδιο, ο ιός παραμένει το ίδιο επικίνδυνος με το πρώτο κύμα, ενώ η χρήση μάσκας προστατεύει σε μεγάλο βαθμό από την μόλυνση και μειώνει το ρυθμό της μετάδοσης.
Στην συνέχεια επανέλαβε πως οι ευπαθείς ομάδες πρέπει να προστατευτούν όσο γίνεται περισσότερο. «Η πρόσηλωση στη μάσκα είναι η καλύτερή μας δυνατότητα για να σταθεροποιήσουμε την επιδημία και να επιτύχουμε την ισορροπία σε βάθος χρόνου», ενώ και οι ηλικιωμένοι θα πρέπει να κρατήσουν αυτό το μέτρο αυτοπροστασίας για μεγάλο χρονικό διάστημα.
- Νίκος Ανδρουλάκης: Eυχές μαζί με τον γιο του και πασχαλινό αυγό με τον ήλιο του ΠΑΣΟΚ
- Τέλος ο Γκόλεματς από τον πάγκο της Ντουμπάι
- Συνελήφθησαν δύο άτομα για απόπειρα ανθρωποκτονίας στην Ξάνθη
- LIVE: Πάρμα – Νάπολι
- LIVE: Κρίσταλ Πάλας – Νιουκάστλ
- LIVE: Σάντερλαντ – Τότεναμ
- LIVE: Νότιγχαμ Φόρεστ – Άστον Βίλα
- Εργατικό δυστύχημα στον Βόλο: Κατέληξε ο 58χρονος χειριστή που καταπλακώθηκε από εκσκαφέα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 12.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/agustina-heit-mefvaXlDihk-unsplash-315x220.jpg)























































![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και τα Don’ts της εβδομάδας [12.04 – 18.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/POSTER_3-315x220.jpg)











Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442