Απόλυτη καταστροφή στο διαμέρισμα που κάηκε στη Θεσσαλονίκη
Από την πολυκατοικία απεγκλωβίστηκαν συνολικά 12 άτομα, εκ των οποία μία 40χρονη γυναίκα, η οποία νοσηλεύεται διασωληνωμένη σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου»
Στάχτη, αποκολλημένοι τοίχοι και απόλυτη καταστροφή είναι η εικόνα μέσα από το διαμέρισμα στη Θεσσαλονίκη όπου ξέσπασε φωτιά μετά τις 12:30 το βράδυ της Πέμπτης (24/9).
Από την πολυκατοικία απεγκλωβίστηκαν συνολικά 12 άτομα, εκ των οποία μία 40χρονη γυναίκα, η οποία νοσηλεύεται διασωληνωμένη σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου».
Επιχείρηση εκκένωσης
Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις 00.45 σήμερα Παρασκευή σε διαμέρισμα τρίτου ορόφου πολυκατοικίας επί της οδού Σωκράτους.
Επί τόπου έφτασε ισχυρή δύναμη της Πυροσβεστικής με 24 πυροσβέστες και 8 οχήματα και ρίχτηκε στη μάχη της κατάσβεσης αλλά και της εκκένωσης διαμερισμάτων από τους ενοίκους τους εξαιτίας του πυκνού καπνού.
Δώδεκα άτομα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο και η κατάσταση ενός εξ αυτών κρίνεται σοβαρή.
Οπως μεταδίδει το thestival.gr, λόγω της στενότητας της οδού Σωκράτους τα πυροσβεστικά οχήματα στάθμευσαν στην οδό Εγνατία.
Εκατοντάδες μέτρα μάνικας…
Οι πυροσβέστες ξετύλιξαν εκατοντάδες μέτρα μάνικας για να προσεγγίσουν από διάφορα σημεία τη φωτιά.
«Φτάνοντας στο σημείο διαπιστώσαμε ότι ένα διαμέρισμα καιγόταν ολοσχερώς. Ο καπνός είχε κατακλύσει την οικοδομή και όλα τα διαμερίσματα που βρίσκονται στους πάνω ορόφους», ανέφερε σε δηλώσεις του ο υποστράτηγος Σπυρίδων Βαρσάμης, Συντονιστής Επιχειρήσεων Αρχηγείου Πυροσβεστικού Σώματος.
Αστυνομικοί της ομάδας “Ζ” απεγκλώβισαν ενοίκους, μεταφέροντάς τους από ταράτσα σε ταράτσα.
Λόγω των πυκνών καπνών, αναπνευστικά προβλήματα αντιμετώπισαν δύο εκ των πυροσβεστών που ρίχτηκαν στη μάχη με τις φλόγες.
- «Θα μπορούσα να εμπλέξω τον Τραμπ»: Δολοφόνος 51 ατόμων στη Νέα Ζηλανδία καταγγέλλει απάνθρωπες συνθήκες κράτησης
- «Πυρά» Τραμπ, προσευχές και αντι-show: Όλα όσα έγιναν στο ημίχρονο του Super Bowl με πρωταγωνιστή τον Bad Bunny
- ΠΑΣΟΚ: Ανακοινώνεται η επιτροπή Δημοκρατικής Συμπαράταξης και Διεύρυνσης – Ποιοι «επαναπατρίζονται» από ΣΥΡΙΖΑ
- Πύλος: Νεαρός ξυλοκόπησε κουρέα με γκλοπ επειδή δεν του άρεσε το κούρεμα
- Ταμπόρδα: «Ελπίζω αυτή η νίκη να αποτελέσει σημείο ενός νέου ξεκινήματος»
- Δύο συμφωνίες και ένα ραντεβού ξεκλειδώνουν τον ενεργειακό κόμβο στην Ελλάδα
- ΗΠΑ: Μνήμες Μεγάλης Ύφεσης στην αγορά εργασίας – Ρεκόρ απολύσεων τον Γενάρη
- Χαμένη Άνοιξη: Η ισορροπία ανάμεσα στη συλλογική μνήμη και το προσωπικό τραύμα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 09.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/gurpreet-singh-BGUt0Fq1I78-unsplash-315x220.jpg)







































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442