Άγιο Όρος : Κρούσματα σε μονές – Σε κρίσιμη κατάσταση 85χρονος μοναχός
Μεταβαίνει κλιμάκιο του ΕΟΔΥ
Έντονη ανησυχία για επέλαση του κοροναϊού το Άγιον Όρος μετά την αποκάλυψη τις τελευταίες ώρες τουλάχιστον δέκα κρουσμάτων σε μονές και σκήτες.
Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ μεταβαίνει στον Άθω για την διενέργεια ελέγχων και εκφράζονται φόβοι διασποράς του ιού καθώς, παρά το γεγονός ότι το Άγιον Όρος έκλεισε τις πύλες του για κάποιο χρονικό διάστημα για τους προσκυνητές, φαίνεται ότι τα μέτρα προστασίας που ελήφθησαν δεν ήταν επαρκή ή δεν τηρούνταν ευλαβικά.
Επίσης, σήμερα θα πραγματοποιηθεί Σύναξη της Ιεράς Κοινότητας στις Καρυές, προκειμένου να εκτιμηθεί η κατάσταση που έχει θορυβήσει τους μοναχούς. Η ιερά κοινότητα έχει περιορίσει τον αριθμό προσκυνητών στον Άθω, και κατά την αναχώρησή τους από τα λιμάνια της Ουρανούπολης και της Ιερισσού γίνεται θερμομέτρηση.
Οκτώ 8 επιβεβαιωμένα κρούσματα εντοπίστηκαν στην Ιερά Μονή Αγίου Παύλου, η οποία τέθηκε σε καραντίνα, ενώ τουλάχιστον ένα κρούσμα εντοπίστηκε στην μονή Χελανδαρίου και ένα άλλο στη Λακοσκήτη.
Ένας μοναχός μεταφέρθηκε σε κρίσιμη κατάσταση σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, ενώ οι υπόλοιποι είναι πιο ήπια.
Συγκεκριμένα στο νοσοκομείο Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης νοσηλεύεται ο 85χρονος μοναχός από το Άγιον Όρος ο οποίος βρέθηκε θετικός στον κοροναϊό, έπειτα από συμπτώματα που ανέπτυξε ενόσω βρισκόταν στη μονή Αγίου Παύλου.
Μεγάλο ενδιαφέρον Τσιόδρα για την πορεία της υγείας του
Να σημειωθεί ότι ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον 85χρονο μοναχό, σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr, έχει επιδείξει και ο λοιμωξιολόγος και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας, ο οποίος επικοινώνησε ήδη αρκετές φορές με το νοσοκομείο ζητώντας να ενημερωθεί για την πορεία της υγείας του.
- LIVE: Πανσερραϊκός – Ατρόμητος
- Ευγένιος Ευγενίδης: Εθνικός χορηγός
- Ιράν: Σφοδρή κριτική αντικαθεστωτικών για τη στάση της ΕΕ μετά τη νέα εκτέλεση – «Αδικαιολόγητη η σιωπή της Ευρώπης»
- Βέλγιο: Οι πολίτες καλούνται να ετοιμάσουν «κιτ έκτακτης ανάγκης» για περίπτωση κινδύνου
- Καμίνια: Πλήρης ανακατασκευή παιδικής χαράς και βελτίωση του δημόσιου χώρου από τον Δήμο Πειραιά
- Παναθηναϊκός: Ο Ντάβιντε Καλάμπρια επιμένει ελληνικά και τη νέα σεζόν
- Βανδαλισμοί στο δημοτικό Πάρκο
- Akylas: «Πάμε πολύ καλά στα προγνωστικά, είμαστε στο Τop 5»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


![Πέφτει η ζήτηση, ανεβαίνουν οι τιμές για τα Airbnb [γραφήματα]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/taylor-heery-8DlbPCxfGHA-unsplash-113x85.jpg)



![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 22.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/bryan-goff-MCoMZazPC9E-unsplash-1-315x220.jpg)






































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442