Ο Τζορτζ και η Αμάλ Κλούνεϊ δεσμεύθηκαν να παρακολουθήσουν τη δίκη του ακτιβιστή για τα ανθρώπινα δικαιώματα από τη Ρουάντα, Πολ Ρουσεσαμπαγκίνα κατά τη διάρκεια της επερχόμενης δίκης του.

Ο πρωταγωνιστικός χαρακτήρας της ταινίας του 2004 «Hotel Rwanda» είναι βασισμένος στον Ρουσεσαμπαγκίνα και το ανθρωπιστικό του έργο, τη διάσωση ανθρώπων κατά τη γενοκτονία της Ρουάντα.

Ο Πολ Ρουσεσαμπαγκίνα είναι σφοδρός επικριτής του κυβερνώντος κόμματος στη Ρουάντα και έχει κατηγορήσει αξιωματούχους ότι διαπράττουν παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Αυτό το διάστημα είναι υπό κράτηση, περιμένοντας να δικαστεί για κατηγορίες για σχηματισμό ένοπλης ομάδας, χρηματοδότηση τρομοκρατίας, συνενοχή σε απαγωγές και άλλα αδικήματα.

«Οι συμμετέχοντες στην TrialWatch θα είναι πρόθυμοι να διασφαλίσουν ότι οι διαδικασίες θα είναι εναρμονισμένες με τα διεθνή πρότυπα και ότι ο κ. Ρουσεσαμπαγκίνα θα έχει δίκαιη και διαφανή δίκη» δήλωσαν οι Τζορτζ και Αμάλ μέσω του ιδρύματος Κλούνεϊ για Δικαιοσύνη και της πρωτοβουλίας TrialWatch.

Μέσω της πρωτοβουλίας παρακολουθούνται σε όλο τον κόσμο δίκες που ενέχουν υψηλό κίνδυνο παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

This is a wonderful video about Paul and his kidnapping and illegal imprisonment in Rwanda. Please share WIDELY on all…

Δημοσιεύτηκε από Hotel Rwanda Rusesabagina Foundation στις Σάββατο, 19 Σεπτεμβρίου 2020

Το ίδρυμα Κλούνεϊ σύμφωνα με όσα μεταδίδει το ΑΠΕ θα αποστείλει ουδέτερο παρατηρητή στη δίκη του Πολ Ρουσεσαμπαγκίνα.

Amnesty International’s new report in their «unfair trials» section.

«The lack of transparency around the arrest of…

Δημοσιεύτηκε από Hotel Rwanda Rusesabagina Foundation στις Τρίτη, 15 Σεπτεμβρίου 2020

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο