Σε απόγνωση οι αγρότες στα Φάρσαλα – Ολική καταστροφή στις καλλιέργειες
Στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» μίλησε ο αγρότης και κάτοικος Φαρσάλων, Γιώργος Δρόσος, για το μέγεθος της καταστροφής που έφερε ο μεσογειακός κυκλώνας «Ιανός»
Στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» μίλησε ο αγρότης και κάτοικος Φαρσάλων, Γιώργος Δρόσος, για το μέγεθος της καταστροφής που έφερε ο μεσογειακός κυκλώνας «Ιανός», αλλά και την επόμενη μέρα της θεομηνίας.
Σύμφωνα με τον κ. Δρόσο, η κακοκαιρία χτύπησε λίγες μέρες πριν από τη συγκομιδή του βαμβακιού και του καλαμποκιού με αποτέλεσμα 150.000 στρέμματα να καταστραφούν ολοσχερώς και οι αγρότες και κτηνοτρόφοι να ζημιωθούν περί τα 60.000.000 ευρώ.
«Η ζημιά ήταν καθολική, πρόκειται για βιβλική καταστροφή» υποστήριξε ο κ. Δρόσος και πρόσθεσε πως το φαινόμενο ήταν πρωτοφανές.
Τόνισε το γεγονός ότι λόγω της καταστροφής σε γεωργία και κτηνοτροφία, η επόμενη μέρα είναι αβέβαιη και ζήτησε από την κυβέρνηση οικονομική μέριμνα για τις περιοχές που επλήγησαν από την κακοκαιρία.
Μάλιστα, είπε πως υπάρχει η δέσμευση να γίνουν άμεσα οι πληρωμές μέχρι και πριν από τα Χριστούγεννα.
- Καραϊβική: «Πολύ ανήσυχη» η κυβέρνηση της Ουρουγουάης για την κλιμάκωση των εντάσεων στην περιοχή
- Ο Τραμπ θέλει να εξασφαλιστεί ότι το τηλεοπτικό δίκτυο CNN θα αλλάξει ιδιοκτήτη
- Βενεζουέλα: «Θρασεία κλοπή και ενέργεια διεθνούς πειρατείας» το ρεσάλτο των ΗΠΑ
- Ρωσία: Τα συστήματα αεράμυνας κατέρριψαν δεκάδες drones που κατευθύνονταν στη Μόσχα
- Βολιβία: Η νέα δεξιά κυβέρνηση συνέλαβε τον τέως αριστερό πρόεδρο Αρσε για διαφθορά
- Λίβανος: Νέα πυρά του Ισραήλ εναντίον περιπόλου κυανοκράνων του ΟΗΕ