Σε απόγνωση οι αγρότες στα Φάρσαλα – Ολική καταστροφή στις καλλιέργειες
Στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» μίλησε ο αγρότης και κάτοικος Φαρσάλων, Γιώργος Δρόσος, για το μέγεθος της καταστροφής που έφερε ο μεσογειακός κυκλώνας «Ιανός»
Στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» μίλησε ο αγρότης και κάτοικος Φαρσάλων, Γιώργος Δρόσος, για το μέγεθος της καταστροφής που έφερε ο μεσογειακός κυκλώνας «Ιανός», αλλά και την επόμενη μέρα της θεομηνίας.
Σύμφωνα με τον κ. Δρόσο, η κακοκαιρία χτύπησε λίγες μέρες πριν από τη συγκομιδή του βαμβακιού και του καλαμποκιού με αποτέλεσμα 150.000 στρέμματα να καταστραφούν ολοσχερώς και οι αγρότες και κτηνοτρόφοι να ζημιωθούν περί τα 60.000.000 ευρώ.
«Η ζημιά ήταν καθολική, πρόκειται για βιβλική καταστροφή» υποστήριξε ο κ. Δρόσος και πρόσθεσε πως το φαινόμενο ήταν πρωτοφανές.
Τόνισε το γεγονός ότι λόγω της καταστροφής σε γεωργία και κτηνοτροφία, η επόμενη μέρα είναι αβέβαιη και ζήτησε από την κυβέρνηση οικονομική μέριμνα για τις περιοχές που επλήγησαν από την κακοκαιρία.
Μάλιστα, είπε πως υπάρχει η δέσμευση να γίνουν άμεσα οι πληρωμές μέχρι και πριν από τα Χριστούγεννα.
Ένα «rock party» γεμάτο ήχους, μνήμες και ενέργεια από τις δεκαετίες που όρισαν μια ολόκληρη γενιά -την δική του- αλλά και τους νεότερους, υπόσχεται ο Δημήτρης Σταρόβας.
Ο τρομπετίστας και συνθέτης Στέλιος Χατζηκαλέας, λίγο προτού ανέβει στη σκηνή του Half Note Jazz Club για να παρουσιάσει τη νέα του δουλειά The Sea Inside, μας μιλάει για τη τζαζ.
Φροίξος Φυντανίδης
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας