Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κικίλιας: Έχουμε 99 κενές κλίνες ΜΕΘ στην Αττική - Οι 37 για ασθενείς με κοροναϊό

Κικίλιας: Έχουμε 99 κενές κλίνες ΜΕΘ στην Αττική – Οι 37 για ασθενείς με κοροναϊό

Τι είπε ο Βασίλης Κικίλιας για το ενδεχόμενο lockdown στην Αττική και για τα ξενοδοχεία καραντίνας.

Τον αγώνα δρόμου ενάντια στον χρόνο για να αναπτυχθούν επιπλέον κλίνες Εντατικής Θεραπείας περιέγραψε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha.

Απαντώντας στην κριτική που γίνεται στην κυβέρνηση για τις κλίνες ΜΕΘ στην Αττική, ο κ. Κικίλιας εξαπέλυσε επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως είπε, πλέον μόνο στην Αττική έχουν αναπτυχθεί και λειτουργούν 409 κρεββάτια ΜΕΘ, ενώ επί ΣΥΡΙΖΑ λειτουργούσαν σε όλη την Ελλάδα 565 κρεββάτια.

Παράλληλα, ο υπουργός Υγείας επισήμανε ότι εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να λειτουργήσουν 50 νέες κλίνες στο Σωτηρία, άλλες 12 στο Γενικό Κρατικό της Νίκαιας και συνολικά άλλα 174 κρεββάτια έως το τέλος του χρόνου με δωρεά του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος».

«Τον Σεπτέμβριο του 2018, υπήρχε λίστα αναμονής 35 ασθενών για εισαγωγή σε ΜΕΘ, χωρίς να υπάρχει η πανδημία του κοροναϊού. Τώρα, με την πανδημία σε έξαρση, έχουμε 99 κενές κλίνες, εκ των οποίων οι 62 είναι για οτιδήποτε άλλο πλην covid και οι άλλες 37 για ασθενείς με κοροναϊό», σημείωσε.

Ξενοδοχεία καραντίνας για τους θετικούς μετανάστες

Μεγάλο προβληματισμό προκαλεί στην κυβέρνηση ότι η πλειοψηφία όσων καταγράφονται θετικοί στον ιό σε μεγάλα νοσοκομεία της πρωτεύουσας όπως ο «Ευαγγελισμός», είναι μετανάστες που κατοικούν στο κέντρο της Αθήνας.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, ο υπουργός Υγείας ανέφερε ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει να επαναφέρει τα ξενοδοχεία καραντίνας, αυτή τη φορά για φιλοξενία μεταναστών που είναι θετικοί στον κοροναϊό.

«Στα νοσοκομεία της Αθήνας είναι αυξημένος ο αριθμός των μεταναστών που έχουν κοροναϊό. Στην πλειοψηφία τους είναι νεαροί, ασυμπτωματικοί και δεν μπορούμε να τους αφήσουμε να επιστρέψουν στα σπίτια τους όπου μένουν μαζί με άλλους. Τις επόμενες ημέρες θα τους στείλουμε σε ξενοδοχεία καραντίνας με υγειονομική επίβλεψη, ώστε να μη δημιουργηθεί περαιτέρω πρόβλημα στο κέντρο της Αθήνας» είπε χαρακτηριστικά.

Τι είπε για το ενδεχόμενο lockdown

Παράλληλα, ο κ. Κικίλιας απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να τηρούν τα μέτρα, ώστε να περιορισθεί η διασπορά του κοροναϊού. Οι στιγμές, είπε, είναι κρίσιμες, υπάρχει ιδιαίτερη πίεση στην Αττική και θα πρέπει να σκεφτεί ο καθένας τί κάνει, αφού τελικά οι πράξεις και η συμπεριφορά του επιστρέφουν στην οικογένειά του και στους ανθρώπους του που ενδεχομένως να έχουν υποκείμενα νοσήματα ή να είναι μεγάλης ηλικίας.

Σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο ενός νέου lockdown στην Αττική, ο κ. Κικίλιας είπε ότι πρέπει να δοκιμασθούν όλα τα διαθέσιμα μέτρα, ώστε να μην πάμε σε ένα σκληρό, οριζόντιο «λουκέτο» που πρέπει να είναι η τελευταία επιλογή.

«Πρέπει να δοκιμάσουμε όλων των ειδών τα μέτρα, που θα μπορούσαν να βοηθήσουν ώστε να παραμείνει η κοινωνία όρθια και να αντέξει το σύστημα υγείας», είπε.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024