Με την αγωνία στα ύψη συνεχίζονται οι προσπάθειες για τον απεγκλωβισμό των περίπου 45 κατοίκων της Οξυάς Καρδίτσας, οι οποίοι βρίσκονται εδώ και δύο μέρες αποκλεισμένοι μετά τις καταστροφές της φονικής κακοκαιρίας Ιανός.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μεταδίδει το MEGA, το οποίο βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στις πληγείσες περιοχές, ο απεγκλωβισμός γίνεται με ελικόπτερο, αφού είναι αδύνατον να προσεγγιστεί το χωριό με άλλο τρόπο.
Ωστόσο, δεν είναι εύκολο ούτε για το ελικόπτερο να προσγειωθεί σε ορισμένα σημεία των οικισμών του χωριού, με αποτέλεσμα να ρίχνει με γάντζο τρόφιμα και νερό για τους εγκλωβισμένους.
Δείτε αποκλειστικό βίντεο του in.gr από την προσπάθεια ελικοπτέρου να φτάσει σε κάποιους από τους ανθρώπους που είναι εγκλωβισμένοι στην Οξυά:
Σύμφωνα με την ψυχολογία, το να λέει κάποιος παθολογικά ψέματα δεν θεωρείται ξεχωριστή ψυχική διαταραχή. Πρόκειται περισσότερο για ένα μοτίβο συμπεριφοράς
Σε παγκόσμια πρώτη από τον καλλιτεχνικό οργανισμό Altera Pars το «Lost & Found» της Nalini Vidoolah Mootoosamy, σε μετάφραση και σκηνοθεσία Πέτρου Νάκου, συνεχίζει την πορεία του και μετά το Πάσχα.
Η παράσταση «Η Ευτυχία της Αργιθέας» επιχειρεί να δώσει φωνή σε όσες ζωές έμειναν στο περιθώριο της Ιστορίας, χωρίς εξιδανίκευση και χωρίς διδακτισμό — μόνο με παρουσία.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας