Γιατί «πνίγηκε» η Θεσσαλία – Πότε θα εξασθενήσουν τα έντονα καιρικά φαινόμενα
Όταν ο «Ιανός» έφτασε στη Ζάκυνθο δημιουργήθηκαν άνεμοι αντίθετοι με τη φορά του ρολογιού
Ο μετεωρολόγος του MEGA, Γιάννης Καλλιάνος, εξήγησε τον τρόπο που έγινε η σύγκλιση των ανέμων με αποτέλεσμα να δεχθούν σφοδρότατο χτύπημα από τον κυκλώνα τα επτάνησα και η Θεσσαλία.
Όταν ο «Ιανός» έφτασε στη Ζάκυνθο δημιουργήθηκαν άνεμοι αντίθετοι με τη φορά του ρολογιού. Όπως κινούνται οι άνεμοι αριστερόστροφα, φτάνοντας στην περιοχή της Θεσσαλίας και της Στερεάς Ελλάδας, είχαν νοτιανατολική φορά, από την άλλη μεριά είχαμε βοριάδες από το Αιγαίο, και συγκρούστηκαν πάνω από την περιοχή της Θεσσαλίας με αποτέλεσμα τα έντονα πλημμυρικά φαινόμενα.
Την Κυρική (20/9) έχουμε ισχυρές βροχές στην Κρήτη. Φαίνεται πως αυτά είναι τα υπολείμματα της κακοκαιρίας. Για τις επόμενες 2-3 ώρες θα έχουμε δυνατές βροχοπτώσεις και συνίσταται προσοχή.
Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός σταδιακά θα βελτιώνεται, με τον άνεμο να επιμένει, αλλά τη θερμοκρασία να έχει αυξητική τάση, με το τέλος της προσεχούς εβδομάδας ο υδράργυρος να φτάνει τους 32 βαθμούς.
- Ποιοι δρόμοι έχουν κλείσει στην Αττική λόγω της κακοκαιρίας Byron
- Αρκάς: Η καλημέρα της Παρασκευής σε κλίμα κακοκαιρίας
- Κακοκαιρία Byron: Κλειστά τα διόδια Ελευσίνας στο ρεύμα προς Κόρινθο – Ταλαιπωρία για εκατοντάδες οδηγούς
- Προπονήσεις: Γιατί είναι πιο δύσκολες τον χειμώνα;
- Τα SOS της τελευταίας στιγμής για το επίδομα θέρμανσης: Εκπνέει η προθεσμία – Τα ποσά που θα δοθούν
- Κακοκαιρία Byron: Τι ισχύει σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα – Πού θα είναι κλειστά τα σχολεία
- Στην 5η θέση η Ελλάδα ως προορισμός ευεξίας διεθνώς
- Συνταγή: Κοτόπουλο με γιαούρτι & μπαχαρικά
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 05.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/pexels-kammeran-gonzalez-keola-3137381-9559884-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442