Ανυπολόγιστες ήταν οι ζημιές που αποκάλυψε το πρώτο φως της ημέρας στα Φάρσαλα. Από τη σφοδρή βροχόπτωση υπήρξε υπερχείλιση του ποταμού Ενιπέα, με αποτέλεσμα τα νερά να καταστρέψουν σπίτια και αγροτικές εκτάσεις. Σύμφωνα με τον δήμαρχο, τα πλημμυρισμένα σπίτια είναι απεριόριστα σε αριθμό, ενώ όλη νύχτα οι αρχές απεγκλώβιζαν ανθρώπους που κινδύνευσαν να πνιγούν.
Ακόμη και την άσφαλτο μετακίνησαν τα ορμητικά νερά από τους χειμάρρους που ήρθαν από διάφορες πλευρές περιμετρικά του χωριού.
Δεκάδες είναι τα αγροτικά μηχανήματα που καλύφθηκαν από νερά. Οι ιδιοκτήτες τους προσπαθούσαν από νωρίς το πρωί να δουν τι έχει απογίνει η περιουσία τους.
Η ορμή του νερού ήταν τόσο δυνατή που έριξε και τις σιδερένιες πόρτες σχεδόν σε όλες τις αυλές των σπιτιών, στο Βασιλί Φαρσάλων. Στους τοίχους των σπιτιών, τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό, φαίνεται το ύψος που έφτασε το νερό.
Δεκάδες ήταν οι κλήσεις που δέχτηκε η Πυροσβεστική για άντληση υδάτων, από τα ξημερώματα σήμερα.
Τεράστιες ζημιές στο οδικό δίκτυο και σε δεκάδες σπίτια
Οι κάτοικοι των Φαρσάλων και των γύρω χωριών, μέχρι και αργά το βράδυ του Σαββάτου, προσπαθούσαν με κάθε τρόπο να καθαρίσουν τα σπίτια τους και τις περιουσίες τους, και να σώσουν ό,τι μπορούσε να σωθεί. Με φτυάρια στα χέρια προσπαθούν να απομακρύνουν τις λάσπες από τα σπίτια τους.
Πολλοί εξ αυτών δεν ξέρουν πού θα περάσουν την αποψινή νύχτα, αφού τα σπίτια τους δεν είναι κατοικήσιμα.
Σύμφωνα με την ψυχολογία, το να λέει κάποιος παθολογικά ψέματα δεν θεωρείται ξεχωριστή ψυχική διαταραχή. Πρόκειται περισσότερο για ένα μοτίβο συμπεριφοράς
Σε παγκόσμια πρώτη από τον καλλιτεχνικό οργανισμό Altera Pars το «Lost & Found» της Nalini Vidoolah Mootoosamy, σε μετάφραση και σκηνοθεσία Πέτρου Νάκου, συνεχίζει την πορεία του και μετά το Πάσχα.
Η παράσταση «Η Ευτυχία της Αργιθέας» επιχειρεί να δώσει φωνή σε όσες ζωές έμειναν στο περιθώριο της Ιστορίας, χωρίς εξιδανίκευση και χωρίς διδακτισμό — μόνο με παρουσία.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας