
Υπόθεση Ναβάλνι: Σχεδόν βέβαιη η Βρετανία ότι δηλητηριάστηκε από ρωσικές μυστικές υπηρεσίες
Ο βρετανός υπουργός Εξωτερικών, Ντόμινικ Ράαμπ, δήλωσε πως χαιρετίζει τη βελτίωση της κατάστασης της υγείας του Ναβάλνι, όμως ότι η Ρωσία πρέπει να δώσει εξηγήσεις, καθώς η χρήση ενός χημικού όπλου είναι απαράδεκτη
Η Βρετανία είπε ότι η Ρωσία πρέπει να λογοδοτήσει σχετικά με τη δηλητηρίαση του επικριτή του Κρεμλίνου Αλεξέι Ναβάλνι, καθώς είναι σχεδόν βέβαιο ότι ρωσικές υπηρεσίες πληροφοριών διέπραξαν την επίθεση με το χημικό όπλο Νόβιτσοκ.
Ο βρετανός υπουργός Εξωτερικών, Ντόμινικ Ράαμπ, που έκανε δηλώσεις από την Ουάσιγκτον, έχοντας στο πλευρό του τον αμερικανό ομόλογό του, Μάικ Πομπέο, δήλωσε πως χαιρετίζει τη βελτίωση της κατάστασης της υγείας του Ναβάλνι, όμως ότι η Ρωσία πρέπει να δώσει εξηγήσεις, καθώς η χρήση ενός χημικού όπλου είναι απαράδεκτη.
«Η ρωσική κυβέρνηση έχει ηθική υποχρέωση να εξηγήσει τι συνέβη στον κύριο Ναβάλνι» τόνισε ο Ράαμπ.
«Όπως η Βρετανία βλέπει τα πράγματα, είναι πολύ δύσκολο να δούμε οποιαδήποτε ευλογοφανή εναλλακτική εξήγηση στο ότι αυτό διεπράχθη από τις ρωσικές υπηρεσίες πληροφοριών, όμως μετά βεβαιότητας η ρωσική κυβέρνηση πρέπει να λογοδοτήσει» υπογράμμισε ο Ράαμπ.
Ο Ναβάλνι δημοσίευσε μια φωτογραφία από νοσοκομείο του Βερολίνου χθες, όπου κάθεται στο κρεβάτι, περιστοιχισμένος από την οικογένειά του. Λέει πως μπορεί τώρα να αναπνέει από μόνος του, αφού δηλητηριάστηκε στη Σιβηρία τον περασμένο μήνα.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Αρκάς: Η καλημέρα της Πέμπτης
- Πάτρα: Νέος θάνατος κρατούμενου στις φυλακές Αγίου Στεφάνου – Στους 7 οι νεκροί μέσα σε λίγες εβδομάδες
- Καλαμάτα: «Καθαρές» οι εξετάσεις των παιδιών – «Βοήθεια, μα γιατί» ήταν τα τελευταία λόγια της 39χρονης
- Έτσι η αβεβαιότητα επηρεάζει τη σχέση
- ΗΠΑ – Ιράν: Δοκιμάζεται η εκεχειρία, αντικρουόμενες δηλώσεις για τις διαπραγματεύσεις – Τι συμφώνησαν Ισραήλ και Λίβανος
- Οδηγός: Τα 10+4 «κλειδιά» για ανακαίνιση χωρίς εκπλήξεις



