Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Καταγγελίες Κουτεντάκη για «μαγείρεμα» στοιχείων από τον ΕΦΚΑ

Καταγγελίες Κουτεντάκη για «μαγείρεμα» στοιχείων από τον ΕΦΚΑ

Εξέδωσε ανακοίνωση κατά την οποία αναφέρει ότι η ηγεσία του ΕΦΚΑ δεν απάντησε σε σχετικό αίτημα για τα στοιχεία Ιουνίου προκειμένου να τα περιλάβει στην Έκθεση που παρουσίασε

Λίγες ώρες μετά την αναφορά του επικεφαλής του ΕΣΜ Κλάους Ρέγκλινγκ πως υπάρχει προβληματισμός αν τελικά θα επιτευχθεί ο στόχος για τις εκκρεμείς συντάξεις μέχρι μέσα του 2021, σήμερα, το Γραφείο Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή καταγγέλλει ότι για πρώτη φορά ο ΕΦΚΑ δεν παρείχε αναλυτικά στοιχεία για τον Ιούνιο.

Ως εκ τούτου, το Γραφείο Προϋπολογισμού, του οποίου προΐσταται ο Φραγκίσκος Κουτεντάκης, εξέδωσε ανακοίνωση κατά την οποία αναφέρει ότι η ηγεσία του ΕΦΚΑ δεν απάντησε σε σχετικό αίτημα για τα στοιχεία Ιουνίου προκειμένου να τα περιλάβει στην Έκθεση που παρουσίασε σήμερα.

Σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα συγκεντρωτικά στοιχεία  το σύνολο των εκκρεμών αιτήσεων κύριων συντάξεων είναι στα  161.000 τον Μάρτιο έναντι 151.396 το Δεκέμβριο, με τη συνολική εκτιμώμενη δαπάνη να διαμορφώνεται σε 360 εκατ. ευρώ. Δηλαδή ο ΕΦΚΑ, σύμφωνα με το γραφείο  Προϋπολογισμού έδωσε στοιχεία για τις ληξιπρόθεσμες συντάξεις που εκκρεμούν πάνω από 90 ημέρες.

Όπως αναφέρει το Γραφείο Προϋπολογισμού, “σε αντίθεση με τις προηγούμενες τριμηνιαίες εκθέσεις, η Έκθεση Β’ Τριμήνου 2020 του Γραφείου Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή δεν περιέχει στοιχεία εκκρεμών αιτήσεων συνταξιοδότησης και την εκτιμώμενη δαπάνη τους. Δυστυχώς, παρά τα επανειλημμένα αιτήματά μας προς τις αρμόδιες υπηρεσίες και στην συνέχεια τον Διοικητή του ΕΦΚΑ  δεν λάβαμε τα συγκεκριμένα στοιχεία όπως διαμορφώθηκαν στο τέλος Ιουνίου 2020, ούτε και καμία εξήγηση για αυτό”

Το Γραφείο Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή, όπως αναφέρει η ανακοίνωση, αδυνατεί να κατανοήσει την άρνηση της διοίκησης του ΕΦΚΑ να συνεχίσει να παρέχει τα στοιχεία που παρείχε μέχρι πρότινος και συνδέονται άμεσα με την παρακολούθηση των δημοσιονομικών μεγεθών της Γενικής Κυβέρνησης. Ουδέποτε στο παρελθόν είχαμε συναντήσει παρόμοιο πρόβλημα από τις δημόσιες υπηρεσίες και φορείς που συνεργαζόμαστε και μας παρέχουν ανελλιπώς τα στοιχεία που χρειαζόμαστε. “Το Γραφείο Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή θα υπερασπιστεί με κάθε νόμιμο μέσο τη διασφάλιση του θεσμικού του ρόλου και την απαρέγκλιτη τήρηση του άρθρου 28 του Ν. 4270/2014 που ορίζει ρητά ότι «όλοι οι φορείς της Γενικής Κυβέρνησης υποχρεούνται να παρέχουν στο Γραφείο Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή κάθε πληροφορία που εκείνο κρίνει αναγκαία για την επιτέλεση του έργου του»”, καταλήγει η ανακοίνωση.

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024