
Μανούβρες αποκλιμάκωσης από την Αγκυρα
Γιατί έκανε στροφή 180 μοιρών το «Ορούτς Ρέις» και επέστρεψε στην Αττάλεια - Θετικός για ενδεχόμενη συνάντηση με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Στο λιμάνι της Αττάλειας βρίσκεται από χθες το τουρκικό ερευνητικό «Ορούτς Ρέις», με τη NAVTEX που έληξε το Σάββατο να μην ανανεώνεται και την Τουρκία να δείχνει να επιχειρεί επαναχάραξη της τακτικής της στην περιοχή.
Η διεθνής καταδίκη της τουρκικής επιθετικότητας, η εντεινόμενη πίεση στην Αγκυρα από το Βερολίνο, τις Βρυξέλλες και στην τελευταία φάση και από την Ουάσιγκτον για αποκλιμάκωση και η διαρκής ενημέρωση της διεθνούς κοινότητας, οργανισμών και συμμαχιών ενώσεων εκ μέρους της Αθήνας για το σύνολο των εξελίξεων που αφορούν τις απειλές και τις παράνομες κινήσεις της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο και στο Αιγαίο εκτιμάται ότι συνέβαλαν στην αλλαγή πλεύσης του τουρκικού σκάφους. Μια πρώτη «νίκη» της Αθήνας, που ωστόσο δεν επιτρέπει εφησυχασμό, όπως επισημαίνουν και διπλωματικές πηγές.
-Το μήνυμα του Μητσοτάκη στην Τουρκία για αποκλιμάκωση της έντασης
-Οι διεθνείς πιέσεις προς την Άγκυρα
-«Πυρά» Ακάρ κατά της Αθήνας
- Ο Τραμπ θέλει χαρτονόμισμα των 250 δολαρίων με το πρόσωπό του
- Τριήμερο του Αγίου Πνεύματος: Θα βοηθήσει ο καιρός για το πρώτο μπάνιο;
- Πλούσιοι και φτωχοί ταξιδιώτες στις ΗΠΑ – Πώς οι ακριβές πτήσεις αλλάζουν το τοπίο
- Αρνάλντι – Τσιτσιπάς 3-1: Χαμηλή πτήση και αποκλεισμός για τον Στέφανο
- Από το «Made in China» στο «Made by China» – Η Κίνα κάνει εμπόριο
- Ο Γιώργος Μπαρτζώκας για τον τραυματισμό του Ντόρσεϊ (vid)


