Σάββατο 04 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Μητσοτάκης: Δεν εφαρμόζουμε νέο μνημόνιο - Εφαρμόζουμε το προεκλογικό πρόγραμμα της ΝΔ

Μητσοτάκης: Δεν εφαρμόζουμε νέο μνημόνιο – Εφαρμόζουμε το προεκλογικό πρόγραμμα της ΝΔ

Δεν τίθεται θέμα εφαρμογής νέου μνημονίου αλλά εφαρμογής του προεκλογικού προγράμματος της ΝΔ ήταν το μήνυμα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην κριτική της αντιπολίτευσης με αφορμή τα μέτρα αλλά και την έκθεση Πισσαρίδη.

Δεν τίθεται θέμα εφαρμογής νέου μνημονίου αλλά εφαρμογής του προεκλογικού προγράμματος της ΝΔ ήταν το μήνυμα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ερωτηθείς για την κριτική της αντιπολίτευσης με αφορμή και την έκθεση Πισσαρίδη ο κ. Μητσοτάκης τόνισε χαρακτηριστικά: «Οι ωραίες ταμπέλες ωραία καίγονται».

«Η κυβέρνηση εκλέχτηκε με ένα τολμηρό πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων. Ο λαός μας εμπιστεύτηκε για να κάνουμε αυτό που του είπαμε προεκλογικά. Δεν μας εμπιστεύτηκε για να εφαρμόσουμε το πρόγραμμα της αντιπολίτευσης» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης λέγοντας ότι «το πρόσθετο όπλο που έχουμε στη διάθεσή μας είναι πολύ σημαντικά χρηματοδοτικά εργαλεία».

Στο πλαίσιο αυτό αναφέρθηκε στους πόρους του ταμείου Ανάκαμψης που όπως είπε πρόκειται για ευρωπαϊκούς πόρους που προσεγγίζουν την ανάγκη για την εξεύρεση 100 δις για επενδύσεις.

Από εκεί και πέρα ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι όλες οι χώρες της ΕΕ θα επανέλθουν σε καθεστώς παρακολούθησης εξαμήνου. Αυτό το καθεστώς δεν θα ισχύσει το 2021, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα βλέπουμε μπροστά.

«Όποιος μιλάει για νέο μνημόνιο είναι εκτός πραγματικότητας» είπε ο κ. Μητσοτάκης συμπληρώνοντας ότι «κριτήριο είναι οι αγορές» και αναφερόμενος στο χαμηλό επιτόκιο δανεισμού τόνισε ότι αυτό δείχνει ότι οι αγορές θέλουν να χρηματοδοτήσουν το πρόγραμμα της κυβέρνησης.

Sports in

Με Φουντούλη και Γεννηδουνιά συνεχίζει να γράφει ιστορία

Ο Ολυμπιακός επιστρέφει στο Final 4 μετά από πέντε χρόνια και ήδη κάνει όνειρα για την ανάδειξη του σε πρωταθλητή Ευρώπης για τρίτη φορά μετά το 2002 και το 2018.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 04 Μαϊου 2024