
Μόρια : Επεισόδια στη Λέσβο – Πετροπόλεμος και χημικά σε διαδήλωση προσφύγων
Ένταση επικράτησε λίγο πριν στη Λέσβο, στη διάρκεια διαδήλωσης προσφύγων που παραμένουν στο δρόμο μετά την καταστροφή της δομής στη Μόρια
Ένταση επικράτησε λίγο πριν στη Λέσβο, στη διάρκεια διαδήλωσης προσφύγων που παραμένουν στο δρόμο μετά την καταστροφή του ΚΥΤ στη Μόρια.
Συγκεκριμένα, το πρωί του Σαββάτου πρόσφυγες που διέμεναν στο ΚΥΤ της Μόριας πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας.
Αρκετά άτομα, μεταξύ τους και μικρά παιδιά, ζητούν να αποχωρήσουν από τη Λέσβο.
Λίγο πριν από τις 12:00 σημειώθηκε ένταση μεταξύ των προσφύγων και των δυνάμεων της Αστυνομίας.
Η ένταση εξελίχθηκε σε πετροπόλεμο. Στις πέτρες, οι δυνάμεις της Αστυνομίας απάντησαν με ρίψη χημικών, ακόμη και εναντίον μικρών παιδιών.
Το νησί βράζει
Επί τέσσερις ημέρες οι πρόσφυγες είναι άστεγοι, κοιμούνται στους δρόμους και βρίσκουν καταφύγιο ακόμη και στα νεκροταφεία.
Οι εικόνες είναι θλιβερές και ανησυχητικές.
Το πρωί του Σαββάτου, ο Νότης Μηταράκης δήλωσε ότι από σήμερα θα μπορούν να στεγαστούν πρόσφυγες και μετανάστες στη νέα δομή που κατασκευάζεται στο Καρά Τεπέ.
Η νέα δομή κατασκευάζεται με ταχύτητα και για τον σκοπό αυτόν έχουν επιστρατευθεί στελέχη των ενόπλων δυνάμεων και δημοτικοί υπάλληλοι, που εργάζονται νυχθημερόν.
Φωτιά κοντά στη νέα δομή
Χθες το βράδυ, φωτιά ξέσπασε στο βουνό στον Καρά Τεπέ, κοντά σε επιχειρήσεις και βενζινάδικο της περιοχής.
Σημειώνεται ότι στην περιοχή στήνεται η νέα δομή για τους πρόσφυγες.
Στο σημείο έφτασαν με δυσκολία, λόγω πορείας διαμαρτυρίας των προσφύγων, δύο πυροσβεστικά οχήματα, που κατάφεραν, με τη συνδρομή πετζετέλ, να περιορίσουν τη φωτιά, χωρίς να πάρει μεγάλες διαστάσεις.
- Νέα ανάρτηση της ΚΑΕ Ολυμπιακός: «Εξακολουθεί να μην χρειάζεται σχόλιο…» (vid)
- Λάρισα: Σε εξέλιξη επιχείρηση του «ελληνικού FBI» για εξάρθρωση κυκλώματος εκβιασμών και απάτης
- Έκθεση για τη Δικαιοσύνη στον Κόσμο: Η ουτοπία ως απάντηση στην εποχή των «πολυκρίσεων»
- Ο Βασίλης Κώστας μιλά για τι τον εμπνέει στην ηπειρωτική μουσική
- Οι οπαδοί της Κοπεγχάγης αποχαιρέτησαν τον Μάριο Οικονόμου (pic)
- ΟΠΕΚΕΠΕ: Εξαρθρώθηκε το κύκλωμα με τις παράνομες επιδοτήσεις σε Κοζάνη και Αγρίνιο – 14 συλλήψεις




