Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Θεσσαλονίκη : Πορεία διαμαρτυρίας από εκπαιδευτικούς στο κέντρο της πόλης [Εικόνες]

Θεσσαλονίκη : Πορεία διαμαρτυρίας από εκπαιδευτικούς στο κέντρο της πόλης [Εικόνες]

Πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν το μεσημέρι της Πέμπτης οι εκπαιδευτικοί, με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου

Πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν το μεσημέρι της Πέμπτης οι εκπαιδευτικοί, με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα grtimes.gr, κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα, κατήγγειλαν ότι μόλις λίγα 24ωρα πριν από την έναρξη των μαθημάτων οι ελλείψεις στα σχολεία της χώρας αλλά και στη Θεσσαλονίκη είναι μεγάλες.

Οι εκπαιδευτικοί ζητούν να γίνουν μαζικοί διορισμοί συναδέλφων τους, αλλά και εργαζομένων στην καθαριότητα για τα σχολεία, καθώς οι ανάγκες είναι τεράστιες λόγω της πανδημίας.

«Δεν είμαστε αναλώσιμοι, μέχρι 15 παιδιά στο τμήμα» αναγραφόταν στο κεντρικό πανό.

Εκπαιδευτικοί, ύστερα από κάλεσμα των ΕΛΜΕ-Θ και του Συντονιστικού αδιόριστων αναπληρωτών εκπαιδευτικών, συγκεντρώθηκαν αρχικά στο άγαλμα Βενιζέλου και στη συνέχεια έκαναν πορεία που κατέληξε στο Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης.

Οι διαδηλωτές τόνισαν ότι «δεν θα δεχτούμε εκπαιδευτικούς λάστιχο, αναλώσιμους και χωρίς δικαιώματα, σε σχολεία χωρίς υγιεινή και ασφάλεια», ενώ ζήτησαν μαζικούς διορισμούς εκπαιδευτικών.

Παράλληλα, ζητούν να αποσυρθούν οι διατάξεις για τις τρίμηνες συμβάσεις εργασίας αναπληρωτών εκπαιδευτικών και να ανοίξουν τα σχολεία με όλα τα τμήματα έχοντας ως μέγιστο αριθμό τα 15 παιδιά, αλλά και με μόνιμο προσωπικό καθαριότητας.

Sports in

Βόμβα από Βόλο και Μπέο: «Ο Καρυπίδης πήρε τηλέφωνο τον Μπερτόγλιο, η δικαιοσύνη έχει πλέον τον λόγο»!

Με ανακοίνωση του ο Βόλος κατήγγειλε παρέμβαση του ιδιοκτήτη του Άρη Θόδωρου Καρυπίδη επικοινωνώντας τηλεφωνικά με τον Μπερτόγλιο και τονίζοντας πως «το περιεχόμενο της συζήτησης και η αιτία του τηλεφωνήματος προφανώς και είναι γνωστό σε όλους»!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024