Επιθέσεις σε κτίριο που στεγάζονται πρεσβείες και γραφεία του αγωγού TAP
Οι άγνωστοι – έσπασαν τζάμια, έγραψαν το σύνθημα «έρχεται η ώρα σας», ενώ σε άλλο σημείο υπάρχει και το σήμα της αναρχίας.
Επίθεση αγνώστων – πιθανόν αντιεξουσιαστών – σημειώθηκε το ξημέρωμα της Πέμπτης στην πίσω είσοδο και στο πάρκινγκ κτιρίου στην οδό Σισίνη 26 στο κέντρο της Αθήνας.

Στο κτήριο στεγάζονται οι πρεσβείες της Αυστραλίας, της Νορβηγίας και της Φινλανδίας, τμήμα της πρεσβείας της Νότιας Κορέας καθώς και γραφεία που σχετίζονται με τον Διαδριατικό Αγωγό (Trans Adriatic Pipeline) TAP μεταφοράς φυσικού αερίου από το Αζερμπαϊτζάν στην Ευρώπη, μέσω και της Ελλάδος.
Οι άγνωστοι έσπασαν τζάμια, έγραψαν το σύνθημα «έρχεται η ώρα σας», ενώ σε άλλο σημείο υπάρχει και το σήμα της αναρχίας.
Έρευνα για την επίθεση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας.
- Οι προτάσεις του ΔΝΤ για το στεγαστικό: Βάλτε φόρο στα άδεια σπίτια, χτίστε κοινωνικές κατοικίες
- Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Το «γαλλικό κλειδί» στην «σκουριασμένη» κλειδαριά της κυβέρνησης
- Ενοίκια: Τα σημεία «κλειδιά» για το Ε2
- Αντισημιτισμός vs Ακτιβισμός: Πώς η Βρετανία παγιδεύτηκε ανάμεσα στον Κάνιε και τη Γάζα
- «Δέματα Αγάπης» από την Ιερά Μητρόπολη Νέας Ιωνίας
- Greek Economy Growth Forecast Cut to 1.9% for 2026
- Μαρούσι: Πώς βρέθηκε στο κενό η 27χρονη – Νοσηλεύεται εκτός κινδύνου
- Ουγγαρία – Ελλάδα 13-12: Πρεμιέρα με ήττα για την Εθνική στα προκριματικά του World Cup στην Αλεξανδρούπολη
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 06.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/aziz-acharki-jJbMgASm6l4-unsplash-315x220.jpg)






































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442