Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σχολεία: «Αγκάθι» οι αποστάσεις στις αίθουσες - Ποιο είναι το Plan B του Υπ. Παιδείας

Σχολεία: «Αγκάθι» οι αποστάσεις στις αίθουσες – Ποιο είναι το Plan B του Υπ. Παιδείας

Στην παραδοχή ότι θα έχουμε κρούσματα κορωνοϊού στα σχολεία προχώρησε η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως ξεκαθαρίζοντας μάλιστα ότι αν χρειαστεί θα κλείσουν και σχολεία

Στην παραδοχή ότι θα έχουμε κρούσματα κορωνοϊού στα σχολεία προχώρησε η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως ξεκαθαρίζοντας μάλιστα ότι αν χρειαστεί θα κλείσουν και σχολεία . Η Υπουργός Παιδείας επέμεινε ότι τα παιδιά που δεν θα φορούν μάσκα θα παίρνουν απουσίες ενώ ξεκαθάρισε ότι κανένας καθηγητής δεν θα βρεθεί ενώπιον της δικαιοσύνης εξ αιτίας προσφυγών από το κίνημα των αρνητών.

Η χρήση της μάσκας στα σχολεία είναι υποχρεωτική για όλους και δεν πρόκειται να βρεθούν οι εκπαιδευτικοί να απολογούνται στη δικαιοσύνη και σε γονείς που είναι αρνητές αυτής της σημαντικής ασπίδας για την προστασία των παιδιών τους και της δημόσιας υγείας από τον κορωνοϊό .Αυτή είναι η απάντηση της υπουργού παιδείας Νίκης Κεραμέως η οποία στη διάρκεια ενημερωτικής συνάντησης με δημοσιογράφους για το πώς θα ανοίξουν τα σχολεία επανέλαβε πως όσοι μαθητές εμφανιστούν στις τάξεις χωρίς μάσκα θα παίρνουν απουσία.

«Θα υπάρξουν κρούσματα στα σχολεία»

Την ίδια ώρα πάντως κι ενώ οι αποστάσεις στα σχολεία ανάμεσα στους μαθητές δεν θα είναι εύκολο να τηρηθούν η υπουργός παιδείας αναφέρει πως θα υπάρξουν κρούσματα στα σχολεία

«θα έχουμε κρούσματα στα σχολεία .Να είμαστε προετοιμασμένοι. Και τμήματα θα κλείσουν και σχολεία αν υπάρχει έξαρση σε μια ευρύτερη περιοχή»

Μάσκες και αντισηπτικά χωρίς αποστάσεις δεν θα είναι αποτελεσματικά λένε οι εκπαιδευτικοί Σχολεία που διαθέτουν μεγαλύτερες αίθουσες θα μπορούν να έχουν θρανία με ένα άτομο στο καθένα .Όμως αυτά τα σχολεία είναι οι εξαιρέσεις καθώς στα περισσότερα κυρίως στα αστικά κέντρα 20 -25 παιδιά στριμώχνονται σε αίθουσες που δεν ξεπερνούν τα 40 τ.μ

Θα υπάρχει ωστόσο μεγαλύτερη επιείκεια στην περίοδο προσαρμογής στη μάσκα για τους μικρότερους μαθητές από το νηπιαγωγείο ως την τρίτη δημοτικού ενώ σε μια νέα κοινή υπουργική απόφαση καθορίζονται όλες οι λεπτομέρειες για την επιστροφή στα θρανία στις συνθήκες πανδημίας . Παράλληλα θα υπάρχει ψηφιακή ενημέρωση με όλες τις οδηγίες στο mathainoumeasfaleis.gov.gr

Plan B για τα σχολεία

Το plan b του Υπουργείου παιδείας για να μη χαθεί κι άλλος πολύτιμος χρόνος διδασκαλίας σε περίπτωση που χρειαστεί να κλείσουν τμήματα ή ολόκληρα σχολεία λόγω κρουσμάτων είναι να ξεκινήσουν αμέσως τηλεμαθήματα.

Διαδικτυακά τμήματα θα ξεκινήσουν να λειτουργούν από την πρώτη στιγμή για μαθητές που είναι σε ευπαθείς ομάδες ενώ στην άλλη άκρη της διαδικτυακής γραμμής θα είναι εκπαιδευτικοί που επίσης ανήκουν σε αυτές τις ομάδες .Κενά που θα δημιουργηθούν στα σχολεία θα καλυφθούν ως τον ερχόμενο Δεκέμβριο με εκπαιδευτικούς που θα έχουν τρίμηνες συμβάσεις οι οποίοι θα έχουν αυξημένη μοριοδοτηση αν βρεθούν σε απομακρυσμένες περιοχές .

Αγώνας δρόμου για να φτάσουν οι μάσκες στα σχολεία

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό μόλις οι μάσκες κατασκευαστούν θα προωθούνται σε δύο κεντρικές αποθήκες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και από εκεί θια διοχετεύονται στους δήμους για τα δημόσια και ιδιωτικά σχολεία.

Υπολογίζεται πως θα ραφτούν 5.000.000 υφασμάτινες μάσκες και σε κάθε μαθητή θα διατεθούν 2 μάσκες.

Το αργότερο μέσα στο Σαββατοκύριακο αναμένεται να έχουν διατεθεί.Τα παιδιά θα περιμένουν στην ουρά για να πάρουν τις μάσκες τους και στη συνέχεια θα μπουν στις τάξεις όπου θα γίνει ειδικό μάθημα για την χρήση της.

Sports in

Βαθμολογία UEFA: O Ολυμπιακός κρατάει το όνειρο της Ελλάδας ζωντανό

Η ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά δίνει έξτρα βαθμούς στην Ελλάδα και κρατάει το μεγάλο όνειρο της 15ης θέσης ζωντανό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024