Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Συναγερμός στα Γιαννιτσά μετά τα δεκάδες κρούσματα κοροναϊού σε εργοστάσιο

Συναγερμός στα Γιαννιτσά μετά τα δεκάδες κρούσματα κοροναϊού σε εργοστάσιο

Ο εντοπισμός μεγάλου αριθμού κρουσμάτων προκαλεί έντονη ανησυχία σε όλη την περιοχή, καθώς στη μονάδα, που ενδέχεται πλέον να αποτελεί εστία υπερμετάδοσης, απασχολούνται περίπου 680 εργαζόμενοι που είναι εποχικοί και μετακινούνται μαζικά με λεωφορεία σε άλλους νομούς.

Συναγερμός έχει σημάνει στα Γιαννιτσά μετά τον εντοπισμό 46 κρουσμάτων κοροναϊού στο προσωπικό  κονσερβοποιΐας της περιοχής.

Το εργοστάσιο διέκοψε προσωρινά τη λειτουργία του προκειμένου να εφαρμοστούν όλα τα πρωτόκολλα για την πανδημία, την ίδια στιγμή που τα τεστ στους εργαζόμενους συνεχίζονται, με στόχο να εντοπιστούν οι μολυσμένοι στο σύνολό τους και να αποτυπωθεί με ακρίβεια το εύρος της εστίας που δημιουργήθηκε.

Έντονη ανησυχία

Ο εντοπισμός μεγάλου αριθμού κρουσμάτων προκαλεί έντονη ανησυχία σε όλη την περιοχή, καθώς στη μονάδα, που ενδέχεται πλέον να αποτελεί εστία υπερμετάδοσης, απασχολούνται περίπου 680 εργαζόμενοι που είναι εποχικοί και μετακινούνται μαζικά με λεωφορεία στους νομούς Κιλκίς, Ημαθίας, Πιερίας και Θεσσαλονίκης. Στο επίκεντρο των ελέγχων ωστόσο, βρίσκονται η Γουμένισσα, τα Γιαννιτσά και η Κατερίνη.

Με τα αποτελέσματα των ελέγχων να μην έχουν βγει όλα, αναμένεται ο αριθμός των κρουσμάτων να ανέβει κι άλλο. Όπως είναι φυσικό, στον ΕΟΔΥ έχει σημάνει συναγερμός, για να ιχνηλατηθούν και οι επαφές των εργαζομένων που βγήκαν θετικοί.

Πώς ξεκίνησε η διασπορά

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά αρχικά εντοπίσθηκαν 13 κρούσματα, μεταξύ 30 εργαζομένων, οι οποίοι μετακινούνται καθημερινά προς και από τα Γιαννιτσά από τη Γουμένισσα Κιλκίς όπου κατοικούν, με λεωφορείο.

Στη συνέχεια επιβεβαιώθηκαν άλλα οκτώ κρούσματα, σύμφωνα με πληροφορίες μεταξύ εργαζομένων στο εργοστάσιο που μετακινούνται όμως, από την Πιερία προς τα Γιαννιτσά.

Οι έλεγχοι που έγιναν στη συνέχεια έδειξαν αύξηση των κρουσμάτων. Οι εργαζόμενοι μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας, ενώ οι αρμόδιες αρχές, ακολουθώντας κατά βήμα τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ, ακολουθούν τη διαδικασία ιχνηλάτησης. Πλέον τα επιβεβαιωμένα κρούσματα φτάνουν ήδη τα 46, ενώ αναμένονται τα αποτελέσματα πολλών ακόμη, τεστ.

Sports in

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 60-50: Ισοφάρισε σε 2-2 και ο τίτλος θα κριθεί σε πέμπτο παιχνίδι

Ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε την σειρά με τον Ολυμπιακό (60-50), στους τελικούς της Α1 Μπάσκετ Γυναικών και πλέον όλα θα κριθούν στο 5ο ματς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024