
Φρέντι Μέρκιουρι: Αυτές είναι οι μεγαλύτερες επιτυχίες των Queen
Σαν σήμερα πριν από 29 χρόνια έχασε τη μάχη με το AIDS ο μεγάλος τραγουδιστής και frontman των Queen, Φρέντι Μέρκιουρι.
Σαν σήμερα πριν από 29 χρόνια έχασε τη μάχη με το AIDS ο μεγάλος τραγουδιστής και frontman των Queen, Φρέντι Μέρκιουρι.
«Θα είναι τόσο βαρετά να είσαι 70 ετών. Έχω ζήσει μία γεμάτη ζωή και αν αύριο πέθαινα, δεν θα έδινα δεκάρα».
Αυτά έλεγε το 1987, σε μια συνέντευξή του ο Βρετανός τραγουδιστής των Queen, Φρέντι Μέρκιουρι, ένας από τους πιο ταλαντούχους μουσικούς του πλανήτη και μια εκκεντρική προσωπικότητα του κόσμου της μουσικής με μαγνητική παρουσία επάνω στη σκηνή.
Τέσσερα χρόνια αργότερα, στις 24 Νοεμβρίου του 1991 θα έφευγε από τη ζωή νικημένος από το AIDS.
Ο άνθρωπος που θεωρείται από πολλούς ο πιο χαρισματικός τραγουδιστής όλων των εποχών μόλις την προηγούμενη μέρα είχε δηλώσει στους δημοσιογράφους που είχαν κατασκηνώσει έξω από το σπίτι του στο Κένσιγκτον ότι έπασχε από AIDS κάτι που ψιθύριζαν όλοι, αλλά ο Μέρκιουρι διέψευδε για χρόνια.
Λίγες μέρες νωρίτερα το συγκρότημά του, οι Queen, είχαν κυκλοφορήσει τον τελευταίο τους δίσκο «Innuendo». Το «The show must go on» είναι ένα τραγούδι για αυτόν αν και κανείς δεν πίστευε ότι θα καταφέρει να το ερμηνεύσει στην επώδυνη κατάσταση.
Οι διαχρονικές επιτυχίες
Εκτός από τους Queen, ο Μέρκιουρι έβγαλε δύο σολο άλμπουμ και αρκετά singles.
Αν και το σόλο έργο του δεν ήταν τόσο εμπορικά επιτυχημένο όσο τα άλμπουμ των Queen, η μουσική του έκανε το ντεμπούτο της στο top 10 των άλμπουμ charts του Ηνωμένου Βασιλείου.
Bohemian Rhapsody
Another One Bites The Dust
I Want To Break Free
Somebody To Love
Under Pressure
https://www.youtube.com/watch?v=YoDh_gHDvkk
Killer Queen
Crazy Little Thing Called Love
Fat Bottomed Girls
Don’t Stop Me Now
- Πύργος: Παραλίγο τραγωδία στη Σπιάντζα – Σώθηκαν από πνιγμό δυο αδέλφια 12 και 15 ετών [βίντεο]
- Σαλσέδο: «Στον ΟΦΗ έδειξα την καλύτερη εκδοχή του εαυτού μου»
- Φωτιά στους Νέους Επιβάτες Θεσσαλονίκης – Ήχησε το 112
- Μύκονος: «Σούπερ μάρκετ» ναρκωτικών διέθετε 30χρονος – Διακινούσε ακόμα και παραισθησιογόνα μανιτάρια σε σκόνη
- Ρωσία: Τα πλήγματα της Ουκρανίας δεν θα μείνουν χωρίς την ενδεδειγμένη απάντηση
- «Νοσεί» το ΕΣΥ – Χειροπέδες στον μοναδικό γιατρό του Καστελόριζου μετά από μήνυση του δημάρχου











