Ένα ακόμα ακραίο δημοσίευμα που προκαλεί πολλά ερωτηματικά έρχεται από την πλευρά της Τουρκίας, με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της γειτονικής χώρας να υποστηρίζει σε σημερινό του άρθρο ότι δύο δημοσιογράφοι του που πρόσφατα ταξίδεψαν στο Καστελλόριζο δέχτηκαν απειλές

Ένα ακόμα ακραίο δημοσίευμα που προκαλεί πολλά ερωτηματικά έρχεται από την πλευρά της Τουρκίας, με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της γειτονικής χώρας να υποστηρίζει σε σημερινό του άρθρο ότι δύο δημοσιογράφοι του που πρόσφατα ταξίδεψαν στο Καστελλόριζο δέχτηκαν απειλές.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Anadolu ο δημοσιογράφος Tevfik Durul και ο φωτορεπόρτερ Ayhan Mehmet ταξίδεψαν από την Αθήνα στην Ρόδο και στη συνέχεια στο ακριτικό Καστελλόριζο.

Το τουρκικό πρακτορείο αναφέρεται σε δημοσίευμα ελληνικής ιστοσελίδας που φέρεται να υποστηρίζει ότι τα εν λόγω άτομα είναι κατάσκοποι της ΜΙΤ. Η εν λόγω ιστοσελίδα φέρεται να δημοσίευσε και μια φωτογραφία από το διαβατήριο του ανταποκριτή του ΑΑ.

«Η στοχοποίηση δύο δημοσιογράφων που ταξίδεψαν στο νησί στο πλαίσιο της εργασίας τους αποτελεί ένα βαρύ πλήγμα στην ελευθερία του Τύπου» αναφέρει ο γενικός διευθυντής του Anadolu, Senol Kazanci, σε ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα, σύμφωνα με το πρακτορείο.

«Οι ελληνικές αρχές θα πρέπει να διασφαλίζουν ένα ασφαλές περιβάλλον για τους δημοσιογράφους του AA» προσθέτει.

Το πρακτορείο, αναφέρει ότι περιμένει εξηγήσεις από τις ελληνικές αρχές για το πώς η συγκεκριμένη ιστοσελίδα κατάφερε να αποκτήσει φωτογραφία από σελίδα του διαβατηρίου του Durul.

«Περιμένουμε εξηγήσεις και μία συγγνώμη από τις αρχές στην Αθήνα για το πώς η ταυτότητα και οι πληροφορίες από το διαβατήριο των φίλων μας – που πρέπει να είναι στα χέρια μόνο των ελληνικών αρχών – διέρρευσαν» αναφέρει.

«Δεν μας αφήνουν να κυκλοφορήσουμε στο νησί»

Μάλιστα, η Τουρκία επιχείρησε να δώσει συνέχεια στο θέμα. Σε ζωντανή σύνδεση με το CNN Τurk από το Καστελόριζο, ο δημοσιογράφος Tevfik Durul αναφέρθηκε στη «στοχοποίησή» του ιδίου και του συνεργάτη του φωτογράφου, από ελληνική ιστοσελίδα που τους χαρακτήρισε «πράκτορες της τουρκικής Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (MIT)».

Ο Ντουρούλ, υποστήριξε πως η ελληνική αστυνομία, τους συμβούλεψε να μην κυκλοφορήσουν σήμερα στο Καστελόριζο και πως δεν ήρθαν αντιμέτωποι με κάποια αρνητικό συμβάν.

«Παρουσίασαν μια προκλητική είδηση αναφέροντας πως είμαστε πράκτορες της ΜΙΤ και πως ήρθαμε στο νησί για άλλο σκοπό. Δημοσίευσαν φωτογραφία από το διαβατήριο μου. Για αυτό τον λόγο μετά από αυτό το περιστατικό, δεν είχαμε την δυνατότητα να δούμε κάτι, άλλωστε ήταν σκοτεινά χτες το βράδυ. Σήμερα επικρατεί ένα ήρεμο περιβάλλον. Οι ελληνικές αρχές και η αστυνομία, μας συμβούλεψαν να μην βγούμε έξω. Μέχρι τώρα δεν βρεθήκαμε αντιμέτωποι με κάποια αρνητική κατάσταση με τους κατοίκους του νησιού, διότι δεν είχαμε και την δυνατότητα ιδιαίτερα να βγούμε έξω» δήλωσε στο CNN Turk o ανταποκριτής του Anadolu, συμπληρώνοντας πως:

«Εμείς ήρθαμε στο νησί ως πρακτορείο Anadolu. Χτες το βράδυ με πλοίο φτάσαμε στο νησί. Όταν φτάσαμε ως πιστοποιημένοι δημοσιογράφοι του ΑΑ στο νησί, μια αντιτουρκική ιστοσελίδα, με προκλητική ρητορική, έκανε δημοσίευση στοχοποιώντας εμένα και τον φίλο μου φωτορεπόρτερ».

«Θα πληρώσετε το τίμημα»

Την ίδια στιγμή, ο γενικός διευθυντής επικοινωνίας του Anadolu, Fahrettin Altun δεν διστάζει μάλιστα να περάσει και σε απειλές.

«Θα πληρώσετε το τίμημα αν οι Τούρκοι δημοσιογράφοι πάθουν κάτι. Κανείς δεν μπορεί να φιμώσει το Anadolu Agency» αναφέρει σε μήνυμα του στο Twitter.

«Έλληνες δημοσιογράφοι εργάζονται ελεύθερα στην Τουρκία, στην οποία η Ε.Ε. συνεχώς κάνει μάθημα για την ελευθερία του Τύπου, ενώ η Ελλάδα, μέλος της Ε.Ε. συμπεριφέρεται ως μαφιόζικο κράτος» αναφέρει σε άλλο μήνυμα.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr