Σχολικά γεύματα : Πότε και σε ποια σχολεία ξεκινά το πρόγραμμα
Τηλεδιάσκεψη με τη συμμετοχή της Υφυπουργού Παιδείας κ. Σοφίας Ζαχαράκη και της ηγεσίας του ΟΠΕΚΑ πραγματοποιήθηκε χθες Τρίτη, με θέμα την λειτουργία του προγράμματος των Σχολικών Γευμάτων και την έγκαιρη και ασφαλή προετοιμασία της συνέχισης του για την επόμενη σχολική χρονιά.
Τηλεδιάσκεψη με τη συμμετοχή της Υφυπουργού Παιδείας κ. Σοφίας Ζαχαράκη και της ηγεσίας του ΟΠΕΚΑ πραγματοποιήθηκε χθες Τρίτη, με θέμα την λειτουργία του προγράμματος των Σχολικών Γευμάτων και την έγκαιρη και ασφαλή προετοιμασία της συνέχισης του για την επόμενη σχολική χρονιά.
Το πρόγραμμα των Σχολικών Γευμάτων αποτελεί μια σημαντική προνοιακή πολιτική του κράτους και αφορά χιλιάδες οικογένειες με χαμηλά ή αδύναμα εισοδήματα.
Κατά τη τηλεδιάσκεψη συζητήθηκαν εκτενώς θέματα που αφορούν στην ασφαλή παράδοση των γευμάτων στους δικαιούχους ενώ, ταυτόχρονα εξετάστηκαν πιθανά προβλήματα που ενδεχομένως θα προκύψουν και οι πιθανοί τρόποι αντιμετώπισης τους, έτσι ώστε να είναι δυνατή η ασφαλής έναρξη του προγράμματος στο τέλος Σεπτεμβρίου.
Παράλληλα επιβεβαιώθηκε η αγαστή συνεργασία των δύο φορέων και η βούληση για την ασφαλή υλοποίηση του προγράμματος με τους όρους και τις υποδείξεις των ειδικών του ΕΟΔΥ.
Σε ποιους δήμους θα εφαρμοστεί
Η σχετική απόφαση της υφυπουργού παιδείας δημοσιεύτηκε πρόσφατα στο ΦΕΚ και όπως αναφέρεται σε σχετικό δελτίο τύπου, καθημερινά, θα παραλαμβάνονται από σχολεία, 77 ομάδων δήμων σε όλη την επικράτεια, παρασκευασμένα γεύματα με υψηλές προδιαγραφές υγιεινής και θα αποδίδονται με ασφάλεια και σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, σε 185.311 μαθητές και μαθήτριες.
Δείτε εδώ το ΦΕΚ και τα σχολεία που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα
- H Τουρκία απαγόρευσε ΛΟΑΤΚΙ+ κρουαζιέρα με περφόρμερ την Πάτι ΛουΠον
- «Αστήρικτη η επίθεση στον Τσίπρα», λέει ο Σαουλίδης της ΕΛΑΣ – «Είμαστε η κυβερνώσα αριστερά, ‘τουρλουμπούκι’ είναι η πολιτική ΝΔ»
- Χαλκίδα: Μεγάλη φωτιά – Σηκώθηκαν 6 εναέρια μέσα – Ήχησε το 112
- Μαρούσι: «Αν ήμουν όρθιος τα σίδερα θα είχαν μπει στο κεφάλι μου»
- «Νέος προπονητής της Εθνικής Γερμανίας ο Κλοπ – Αποδέχθηκε την πρόταση» (pic)
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και τα Don’ts της εβδομάδας [05.07 – 11.07.2026]
- Έληξε ο συναγερμός για το ύποπτο αντικείμενο στη βασιλίσσης Σοφίας
- ΣΥΡΙΖΑ για Μητσοτάκη: Υποκριτικό να εμφανίζεται ως πολέμιος της τοξικότητας ο πρωθυπουργός της θεωρίας των δύο άκρων
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 05.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/trevor-mckinnon-wL3-nvcELpc-unsplash-1-315x220.jpg)































![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και τα Don’ts της εβδομάδας [05.07 – 11.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/POSTER-copy-28-315x220.jpg)





























Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442