ΜέΡΑ25 : Παράθυρο στην εργοδοτική αυθαιρεσία οι απλήρωτες υπερωρίες λόγω καραντίνας
Ο Μιχάλης Κριθαρίδης, κάνει λόγο «για μία ακόμα αντεργατική ρύθμιση της κυβέρνησης εν μέσω πανδημίας που ανοίγει ένα ακόμα τεράστιο παράθυρο για εργοδοτική αυθαιρεσία» και χαρακτηρίζει εξοργιστική ιδέα τις 3ωρες απλήρωτες υπερωρίες για τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα που τίθεται σε καραντίνα με εντολή του ΕΟΔΥ
Για «ξεδιάντροπη» στάση έναντι του κόσμου της εργασίας κατηγορεί την κυβέρνηση το ΜέΡΑ25, τονίζοντας σε σχετική ανακοίνωση ότι σύμφωνα και με τα τελευταία στοιχεία της Eurostat η ανεργία ήταν στα ύψη και τον μήνα Μάιο, ιδιαίτερα στους νέους.
Εξοργιστική ιδέα
Την ίδια στιγμή, προσθέτει, «η κυβέρνηση που δεν έχει κάνει τίποτα για να προστατέψει τον κόσμο της εργασίας, δια μέσω του βουλευτή της κ. Κυρανάκη επιρρίπτει ξεδιάντροπα τις ευθύνες στους ίδιους τους ανέργους».
Σύμφωνα με το ΜέΡΑ25, «το δόγμα της ατομικής ευθύνης φαίνεται πως υιοθετείται πλέον και πέραν της πανδημίας, δεν θα μας προκαλέσει καμία εντύπωση αν οι πολίτες θα είναι υπεύθυνοι σύμφωνα με την κυβέρνηση και για το 5ο μνημόνιο».
Ταυτόχρονα, επικρίσεις κατά της κυβέρνησης για αντεργατική πολιτική, διατυπώνει ο εκπρόσωπος του ΜέΡΑ25 Μιχάλης Κριθαρίδης, επισημαίνοντας ότι είναι εξοργιστική η ιδέα για 3ωρες απλήρωτες καθημερινές υπερωρίες.
Ειδικότερα, ο κ. Κριθαρίδης αναφέρει σε δήλωσή του ότι στο σχέδιο νόμου που αναμένεται να κατατεθεί αύριο στη Βουλή προβλέπεται η δυνατότητα για 3ώρες ημερήσιες υπερωρίες χωρίς επιπλέον αμοιβή των εργαζόμενων που δεν μπορούν να εργαστούν με τηλεργασία και τίθενται σε προληπτική καραντίνα σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.
Αντεργατική ρύθμιση
Πρόκειται ουσιαστικά, υπογραμμίζει ο κ. Κριθαρίδης, «για μία ακόμα αντεργατική ρύθμιση της κυβέρνησης εν μέσω πανδημίας που ανοίγει ένα ακόμα τεράστιο παράθυρο για εργοδοτική αυθαιρεσία».
Σημειώνει επίσης ότι «μετά την εσαεί αναστολή των συμβάσεων εργασίας και την πλήρη αβεβαιότητα του “sure” -που μόνο “sure” δεν είναι για τους εργαζόμενους-, με μία επιθεώρηση εργασίας παντελώς απούσα και ένα υπουργείο Εργασίας να δουλεύει νυχθημερόν για την αποψίλωση των όποιων εργασιακών δικαιωμάτων έχουν απομείνει από την τρόικα, η ιδέα για 3ωρες απλήρωτες καθημερινές υπερωρίες για να αναπληρωθεί ο χρόνος που απέχεις από την εργασία κατ΄ εντολή της πολιτείας, είναι πραγματικά εξοργιστική».
Διαβάζουμε ότι το Ν/Σ που αναμένεται να κατατεθεί αύριο προβλέπει δυνατότητα για 3ώρες ημερήσιες υπερωρίες χωρίς επιπλέον αμοιβή των εργαζομένων. Όπως φαίνεται το Υπ. Εργασίας δουλεύει νυχθημερόν για την αποψίλωση των όποιων εργασιακών δικαιωμάτων έχουν απομείνει από την Τρόικα.
— ΜέΡΑ25 (@mera25_gr) September 1, 2020
Πηγή ΑΜΠΕ
- Σισμανόγλειο: «Νοσηλεύτρια σε πανικό φώναζε ‘φωτιά’ – Είχε πάρα πολύ καπνό, δεν μπορούσες να δεις τίποτα»
- Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε 14 περιοχές
- Έρευνα: 7 στους 10 πιστεύουν ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν υλοποίησε τις δεσμεύσεις της
- Από τα ελληνικά νησιά έως τα Τίρανα και τη Βαρκελώνη: Οι διαμαρτυρίες αποκαλύπτουν το τίμημα του υπερτουρισμού στην Ευρώπη
- Δεκατρείς σφαίρες πισώπλατα
- Η άνοδος των «γκρι διαζυγίων»: Γιατί οι Baby Boomers αφήνουν πίσω το «μέχρι να μας χωρίσει ο θάνατος»
- Ο Θοδωρής Φέρρης τραγουδά Μίκη Θεοδωράκη σε μια ξεχωριστή συναυλία στο θέατρο Λυκαβηττού
- Άργος: Απολογούνται την Παρασκευή οι αστυνομικοί που πυροβόλησαν 20χρονο στο κεφάλι – Έριξαν καταιγισμό από σφαίρες
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 09.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/afrah-XwMmC_x6nsY-unsplash-1-315x220.jpg)






















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442