Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Γολγοθάς» στα λεωφορεία: Μία ώρα αναμονή και ο απόλυτος συνωστισμός - Αυτοψία του MEGA

«Γολγοθάς» στα λεωφορεία: Μία ώρα αναμονή και ο απόλυτος συνωστισμός – Αυτοψία του MEGA

Απίστευτη αναμονή στις στάσεις των λεωφορείων και συνωστισμός εν μέσω καύσωνα και πανδημίας.

Χάος επικρατεί στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς με την κατάσταση να χειροτερεύει μέρα με την ημέρα όσο επιστρέφουν και οι πολίτες στις καθημερινές τους δραστηριότητες.

Παρά την δέσμευση του υπουργείου Μεταφορών ότι από 1η Σεπτεμβρίου στους δρόμους της πρωτεύουσας θα υπήρχαν περισσότερα δρομολόγια για να μειωθεί ο συνωστισμός και σήμερα οι καθυστερήσεις σε κάποια δρομολόγια ξεπερνούσαν τη μια ώρα και οι πολίτες δεν μπορούσαν να μπουν σε τρόλεϊ καθώς ήταν ασφυκτικά γεμάτα.

Την ώρα πάντως που οι ενέργειες της κυβέρνησης δεν έχουν φέρει ακόμη τουλάχιστον αποτέλεσμα, τα πρόστιμα στους πολίτες πέφτουν βροχή.

Πάνω από μία ώρα αναμονή εν μέσω καύσωνα

66 λεπτά αναμονή, μέσα στο λιοπύρι, για να έρθει το λεωφορείο. Λεωφορεία και τρόλεϊ αργούν κι όταν έρθουν είναι γεμάτα.

Η κάμερα του MEGA κατέγραψε την παρακάτω απαράδεκτη σκηνή: Το τρόλεϊ στην οδό Πέτρου Ράλλη σταματάει στη στάση, οι πόρτες μετά βίας ανοίγουν και κανείς δεν μπορεί να επιβιβαστεί καθώς είναι γεμάτο επιβάτες. Οι επιβάτες αγανακτούν, πολλοί δεν μπαίνουν και περιμένουν το επόμενο.

Η κατάσταση μέσα στα λεωφορεία είναι τραγική. Στο τρόλεϊ 22 οι επιβάτες φορούν μάσκα όμως δεν τηρούνται οι αποστάσεις ασφαλείας. Αιτία είναι, όπως λένε, τα αραιά δρομολόγια.

Τα πρόστιμα παραμένουν

Εντωμεταξύ, κανένα λεωφορείο δεν διασχίζει τη λεωφόρο Συγγρού χωρίς οι άντρες της τροχαίας να το σταματήσουν και να ελέγξουν αν υπάρχου παραβάτες που δεν φορούν μάσκα. Όπως αυτός ο κύριος που μόλις έλαβε το πρόστιμο των 150 ευρώ.

Παρά τις υποσχέσεις της κυβέρνησης για αύξηση των δρομολογίων οι επιβάτες επιμένουν πως πρέπει να ληφθούν γενναίες αποφάσεις για να γίνουν οι μετακινήσεις στο λεκανοπέδιο ανθρώπινες και χωρίς το φόβο μετάδοσης του κοροναϊού.

Μικρή η αύξηση των δρομολογίων, μεγάλος ο συνωστισμός

Σύμφωνα με πληροφορίες μέχρι χτες κυκλοφορούσαν στο λεκανοπέδιο 863 λεωφορεία για να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες των πολιτών, ενώ σήμερα βγήκαν στο δρόμο περίπου χίλια.

Το χειμερινό ωράριο ήταν να ξεκινήσει από την επόμενη εβδομάδα, όμως επειδή τα σχολεία θα ανοίξουν στις 14 του μήνα υπολογίζεται πως τότε θα ξεκινήσει κι αυτό για να πυκνώσουν τα δρομολόγια.

Μέχρι τότε δεν φαίνεται να αλλάζει κάτι και δυστυχώς αυτές οι εικόνες συνωστισμού αναμένεται να επαναληφθούν και τις επόμενες ημέρες.

Έξι μήνες είναι το λιγότερο που θα περιμένουμε καθώς από την στιγμή που θα υπογραφεί η σύμβαση η ανάδοχος υποχρεούται να παραδώσει τον πρώτο μήνα το 30% σε 2,5 μήνες το 45% σε 4 μήνες το 60% και σε έξι μήνες το 100% επαναλαμβάνω από την στιγμή που υπογραφεί η σύμβασή.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024